یکی از مهمترین بخش های فرزندآوری مربوط به پیش از اقدام به بارداری است. شما باید قبل از اینکه باردار شوید در یک محدوده وزنی سالم قرار بگیرید. اگر وزن کم دارید وزن خودتان را افزایش دهید و اگر وزن زیادی دارید یا چاقی مفرط دارید اقدام به کاهش وزن کنید. زیرا دستیابی به وزن سالم قبل از بارداری می تواند شانس بارداری شما را بهبود بخشد و خطر عوارض بارداری را به حداقل برساند.
داشتن شاخص توده بدنی (BMI) برابر با ۳۰ و بالاتر از آن می تواند احتمال تخمک گذاری طبیعی را کاهش دهد. چاقی همچنین می تواند بر نتیجه لقاح آزمایشگاهی (IVF) تأثیر بگذارد. با افزایش BMI ، خطر IVF ناموفق نیز وجود دارد و در هر صورت چاقی مانع و خطری بزرگ بر سر باروری و فرزندآوری شما خواهد بود. چاقی در دوران بارداری خطر عوارض مختلف بارداری را افزایش می دهد، مهمترین خطرات بالا بودن وزن در حاملگی عبارتند از:
خطر سقط جنین
افزایش خطر به دنیا آمدن نوزاد مرده
شکست بارداری
دیابت بارداری
عارضه حاملگی که با فشار خون بالا همراه است و علائم آسیب سیستم اندام دیگر ، اغلب کلیه ها (پره اکلامپسی)
اختلال عملکرد قلبی
آپنه خواب
زایمان واژینال دشوار
افزایش احتمال به دنیا آمدن نوزاد از طرق عمل جراحی سزارین
مادران با چاقی مفرط سعی کنند بچه دار نشوند
کسانی که شاخص توده بدنی ۳۰ و بالاتر از آن دارند هرچند که میتوانند صاحب فرزند شوند اما بهتر است که اینکار را انجام ندهند. آن ها باید با کمک ورزش و انواع رژیم لاغری کنند. چنانچه با هیچکدام از روش های مرسوم لاغری نتوانسته اید وزن کم کنید و به دنبال یک دوره سالم بارداری هستند میتوانید پیش از آن به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید. متخصص جراح چراقی با روش هایی جراحی به کاهش وزن شما کمک میکند. ایمنترین روش لاغری برای خانم ها پیش از بارداری عبارتند از:
برای داشتن یک دوره بارداری سالم BMI شما باید چقدر باشد؟
همانطور که میدانید بارداری با افزایش وزن همراه است و هرچه جنین در داخل رحم بزرگتر میشود وزن مادر نیز افزایش میابد. در این میان مادرانی که بیش از حد چاق هستند احتمالا با اضافه وزن بالایی روبرو میشوند و بارداری آن ها به خطر می افتد. کسانی که وزن کمی دارند نیز باید برای بارداری به وزن مشخصی برسند تا سلامتی جنین تضمین شود. بر اساس شاخص توده بدنی که افراد دارند داشتن مقداری اضافه وزن در دوره بارداری طبیعی است. بر همین اساس کسانی که شاخص توده بدنی زیر را دارند
اگر به یک متخصص جراحی لاغری خوب مراجعه کنید میتوانید از مشاوره و راهنمایی او جهت کاهش وزن موثر کمک بگیرید. این جراح با روش های زیر به کاهش وزن شما و خلاص شدن از شر بیماری های مزمن و در ارتبطا با چاقی کمک میکند:
همانطور که در بخش قبلی گفته شد، برای کنترل این عارضه به شدت توصیه می شود وزن کم کنید. اما با کمک روش های ساده تری میتوان این مشکل را مدیریت کرد. افرادی که چاقی مفرط دارند نیز در کنار عمل میتوانند به این موارد توجه ویژه ای داشته باشند:
ترک سیگار کشیدن واستعمال هر نوع دخانیات
متوقف کردن نوشیدن الکل
از خوردن وعده های غذایی بسیار بزرگ به خصوص عصرانه خودداری کنید
جراحی باریاتریک یا به اصطلاح عمل جراحی لاغری برای هر بیمار چاقی مناسب نیست و انجام این عمل به جهت لاغری نیازمند شرایط خاصی است. برای مثال شما باید شاخص توده بدنی یا BMI بالای ۳۵ داشته باشید و همزمان با بیماری های مرتبط با چاقی مانند دیابت نوع ۲، مشکلات قلی عروقی و … مبتلا باشید یا دست کم چاقی برایتان دردسر ایجاد کرده باشد. اگر فکر میکنید چنین شرایطی دارید و کاندید عمل لاغری هستید حتما به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید زیرا با این کار اعمتاد به نفس و سلامتی شما از نو احیا میشود.
بهترین روش برای کاهش اسید معده در افراد بسیار چاق چیست؟
به نظر میرسید که عمل جراحی اسلیو معده به عنوان ایمنترین عمل جراحی میتواند نقش موثر و بهتری در درمان رفلاکس اسید معده داشته باشد. این عمل مدت زمان کمی نیاز دارد و عوارض آن به نسبت سایر روش های جراحی لاغری دکترعبدو بسیار کمتر و محدودتر است.
عمل لاغری پلیسه معده بهروزترین و درعینحال کم ریسک ترین عمل لاغری می باشد که به کاهش بخش زیادی از حجم معده کمک میکند. عمل لاغری پلیسه معده نوعی جراحی لاغری محدودکننده است. درواقع این عمل، مقدار غذایی که افراد میتوانند نگهدارند را کم میکند. بیمار بعد از جراحی، بیشتر احساس سیری میکند و قادر به خوردن غذا مانند گذشته نخواهد بود.
فرایند جراحی پلیسه معده به چه شکل است؟
این شیوه شامل قرار دادن یک لوله یا شیء در میان تودههای چربی نمیباشد. همینطور برخلاف جراحی اسلیو معده، میتواند معده در صورت پرخوری بیمار و نداشتن فعالیتهای ورزشی به حالت ابتدایی برگردد، زیرا بخشی از معده برداشته نمیشود. طی این عمل، پنج تا شش برش کوچک در ناحیه شکم ایجاد میشود و عمل جراحی به کمک یک دوربین ریز و با وسایل جراحی که توسط این برشها واردشده است، انجام میگیرد. عمل جراحی پلیسه معده شامل زدن یک یا چند بخش از معده و بخیه کردن آن میباشد. در این نوع از جراحی هرگز هیچ قسمتی از معده و روده بریده و یا قطع نمیشود. این جراحی در صورت رعایت نکردن بیمار قابلیت برگشتپذیری دارد و همینطور میتوان آن را به دیگر انواع جراحی لاغری انگیزشی تغییر داد. پلیسه معده یک عمل کم ریسک در میان متخصصان شناخته میشود. مدتزمان عمل پلیسه معده حدود یک الی دو ساعت به طول میانجامد. اکثریت بیماران لازم است بیستوچهار تا چهل هشت ساعت قبل از عمل در بیمارستان حاضر شوند.
مزایا عمل لاغری پلیسه
این شیوه برای خانمهای که در آینده تمایل به بارداری دارند مشکلی به وجود نمیآورد. عمل لاغری پلیسه معده به افرادی که علاقه به مراجعه دوباره به متخصص جراحی لاغری جیم جو دارند، توصیه میشود؛ زیرا که مراجعه به دکتر برای این اشخاص هر نود روز یکبار میتواند کافی باشد. در این شیوه از روش لاپاراسکوپی استفاده میشود و با نظر به اینکه هیچگونه جراحت در بدن بیمار به وجود نمیآید، بیمار درد کمتری را تحمل میکند. در عمل پلیسه معده تغییری در معده افراد ایجاد نمیشود بلکه فقط بیمار به دلیل محدودیت در حجم معده، امکان خوردن غذا، مانند گذشته را ندارد و درنتیجه وزن بیمار بهطور چشمگیری کاهش پیدا میکند. از ویژگیهای اصلی این روش، راحتی در انجام عمل و نبود محل برش میباشد. ازاینجهت یکی از کم ریسک ترین روشهای جراحی چاقی میباشد.
این عمل برای اشخاصی که تنقلات فراوان مصرف میکنند مناسب نیست و همینطور در هنگام خوردن غذا امکان تهوع و استفراغ در این عمل بسیار بالا میباشد؛ اما چیزی که به آن باید دقت کرد این است که این نوع عمل از استاندارهای لازم در جامعه بین الملی برخوردار نمیباشد و در مراکز معتبر جهانی، متخصصان رغبتی برای انجام آن ندارند. در بدترین شرایط از باندینگ بهتر بوده است اما از اسلیو ضعیفتر میباشد و در صورت رعایت نکردن بیمار امکان برگشت اضافهوزن پس از یک تا دو سال وجود دارد.
به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، امروزه شاهد افزایش روند چاقی در جوامع هستیم. همانطور که میدانید افرادی که اضافهوزن بالایی دارند، با مشکلات زیادی روبهرو هستند. اگر از ظاهر و اندام نامناسب آنها بگذریم، ریسک بروز بسیاری از بیماریها مانند؛ مشکلات قلبی، فشارخون بالا، دیابت و یا مشکلات مربوط به ستون فقرات، در افراد چاق بیشتر است.
چاقی یک بیماری است
امروزه چاقی بهعنوان یک بیماری شناختهشده که طبیعتاً نیازمند یک درمان مناسب است. معمولترین راه درمان چاقی، افزایش تحرک بدنی و رژیم غذایی مناسب میباشد؛ که البته این تنها راهحل خلاص شدن از دست چربیهای اضافه نیست
حتماً با افرادی برخورد کردهاید که سالها است در حال گرفتن رژیمهای غذایی گوناگون هستند، اما تغییر چندانی در وضعیت آنها مشاهده نمیشود. منظور ما بهویژه آن دسته از کسانی است که اضافهوزن قابلتوجهی دارند، اما علیرغم کوششهای بسیار برای کاهش وزن، به نظر میرسد که در این راه ناکام ماندهاند. یکراه حل بسیار مناسب برای چنین افرادی، استفاده از عملهای جراحی لاغری است. عمل جراحی لاغری، یکراه اصولی برای درمان چاقی به شمار میآید و درواقع با ایجاد تغییر در شیوه گوارش غذا و کاهش میزان جذب مواد غذایی و کنترل دقیق میزان کالری دریافتی فرد با کاهش حجم معده او، باعث کاهش وزن قابلتوجه و بدون بازگشت خواهد شد که نتیجه آن بازگرداندن سلامتی به افراد و جلوگیری از بروز بیماریهای مرتبط با چاقی است.
انواع جراحی لاغری دکترعبدو شامل: روش اسلیو معده، بای پس معده، بالون معده ، ساسی بای پس و قرار دادن حلقه قابل تنظیم در معده میباشد؛ که در ادامه به بررسی بیشتر این روشها میپردازیم.
اسلیو معده
یک عمل های لاغری جدیداین متد، یک شیوه قابلاعتماد برای کاهش وزن به میزان قابلتوجه است. در این روش با کمک متدهای جراحی حدود 70 تا 80 درصد از حجم معده را از بدن خارج میکنند، درنتیجه حجم معده به مقدار زیادی کم شده و فرد بعد از خوردن مقدار کمی غذا احساس سیری میکند؛ بهاینترتیب در عرض چند ماه شاهد کاهش وزن زیادی خواهد بود.
بای پس معده
پیشتر گفتیم که روشهای جراحی لاغری بر دوپایه استوار هستند که شامل کاهش حجم معده و کاهش جذب مواد غذایی است؛ روش بای پس معده و مینی بای پس معده، هر دو نتیجه را باهم خواهد داشت؛ یعنی با انجام این متد همحجم معده بیمار به مقدار قابلتوجهی کاهش پیدا میکند، درنتیجه او بعد از خوردن غذا، بهزودی احساس سیری کرده و پرخوری نمیکند و هم میزان جذب مواد غذایی توسط روده کاهش مییابد.
حلقه گذاشتن در معده یا باندینگ معده
در این شیوه، با قرار دادن یک حلقه سیلیکونی قابل تنظیم، در بخش ابتدایی معده، حجم معده برای دریافت مواد غذایی کاهش پیدا میکند، عمر این روش دو سال است یعنی به فرد دو سال مهلت داده میشود تا عادات تغذیهای خود را کنترل کند.
بالون گذاشتن در معده
در این روش یک کیسه از جنس سیلیکون، به نام بالون که از محلول نمکی سالین پرشده است، با روشهای جراحی در داخل معده افراد قرار میگیرد. بهاینترتیب بخش زیادی از معده اشغالشده و فرد زودتر احساس سیری خواهند کرد.
یک اسفنکتر (دریچه) بین مری و معده قرار دارد که تحت عنوان “کاردیا” شناخته میشود. این ساختار باعث می شود تا مواد غذایی به داخل معده سرازیر شوند و از بازگشت آن ها به بالا (به سمت مری) جلوگیری می کند. اما گاهی اوقات، اسفنکتر ضعیف یا شل می شود و باعث می شود اسید معده دوباره به مری بازگردد. این عارضه تحت عنوان ریفلاکس اسید شناخته شده است و اگر به طور مکرر اتفاق بیفتد، می تواند منجر به بروز بیماری مزمنی به نام ریفلاکس اسید معده به مری یا (GERD) میشود.
علائم ریفلاکس معده چیست؟
بیماران مبتلا به رفلاکس اسید معده ممکن است به کررات متوجه این علائم شوند:
سوزش سر دل (احساس سوزش دردناک در قفسه سینه)
احساس وجود یک توده در گلو
بلع مشکل یا دشواری در بلع مواد خوراکی و حتی مایعات
عوامل زیادی هستند که عارضه ریفلاکس معده را تشدید میکنند. به این عوامل ریسک فاکتورهای رفلاکس اسید معده میگویند. برخی از شناخته شده ترین عوامل تشدید کننده این مشکل گوارشی عبارتند از:
چاقی و اضافه وزن زیاد
فتق هیاتال
فلج معده یا تاخیر در روند خالی شدن معده از مواد غذایی هضم شده
بارداری
نوشیدن الکل
سیگار کشیدن
مدیریت رفلکس اسید
رفلاکس اسید معده با مصرف داروهای ساده بدون نسخه قابل درمان است. اما به بیمارانی که اضافه وزن جزئی تا شدید و چاقی مفرط دارند توصیه میشود که برای کنترل شرایط گوارشی خود حتما وزن کم کنند. اگر اضافه وزن جزئی داشته باشید با کمک تغییر در رژیم غذایی یا رو آوردن به یک رژیم لاغری یا ورزش کردن میتوانید اضافه وزن خود را از دست دهید. اما اگر چاقی مفرط و شدید دارید بهتر است در کنار دو مورد ذکر شده خود را به یک متخصص جراحی لاغری جیم جو نشان دهید. انواع عمل لاغری وجود دارد که به کاهش وزن شما و درمان رفلاکس اسیده معده کمک میکند.
انواع جراحی لاغری انگیزشی برای کاهش وزن و درمان مشکلات مرتبط با چاقی
اگر به یک جراح لاغری خوب مراجعه کنید میتوانید از مشاوره و راهنمایی او جهت کاهش وزن موثر کمک بگیرید. این جراح با روش های زیر به کاهش وزن شما و خلاص شدن از شر بیماری های مزمن و در ارتبطا با چاقی کمک میکند:
روشهای فراوانی برای لاغری وجود دارد. این روشها میتوانند از انواع رژیمهای غذایی مانند رژیم استوایی، کتوژنیک، کمکربوهیدرات و (رژیم لاغری سریع) گرفته تا انواع ورزشهای چربی سوز و بدنسازی متنوع باشند. اما آیا این روشها برای همه افراد موثر است؟ این موارد تا چه حد میتوانند به کاهش وزن قابل توجه منجر شوند؟ و آیا آنها موجب لاغری غیر قابل بازگشت میشوند؟ بهترین روش لاغری کدام است؟ در ادامه به معرفی بهترین روش لاغری میپردازیم. این روشها شامل راهکارهای مفید و موثری است که در همه جای دنیا مورد قبول محققان و دانشمندان است.
کاهش وزن برای افرادی که چاقی بیش از حد دارند (شاخص توده بدنی بالا ۳۰ و ۳۵) بسیار سخت است. دلایل زیادی وجود دارد که چرا کاهش وزن برای این افراد دشوار است. افراد چاق حتی اگر تلاش زیادی کنند در نهایت میزان کاهش وزن کمی دارند که این دلسرد کننده است.
افرادی که چاقی مرضی دارند معمولا بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا و … را نیز تجربه میکنند و همین موضوع روند کاهش وزن را به مراتب بدتر میکند. یک روش دائمی، مفید و موثر برای این افراد، عمل جراحی لاغری( عمل اسلیو معده ، عمل ساسی معده، مینی بای پس معده و....) است. این عمل نه تنها به لاغری کمک میکند که به درمان بیماریهای مرتبط با چاقی نیز کمک میکند. سری به صفحه عمل جراحی لاغری دکترعبدو بزنید و هر آنچه که لازم است درباره انواع جراحی لاغری بدانید را در آن صفحه پیدا خواهید کرد.
اضافه وزن و چاقی هرچند که تعاریف بسیار نزدیک به هم هستند اما با هم تفاوت هایی دارند. هر دوی آن ها به بالا بودن درصد چربی در بخش های مختلف بدن اشاره دارند اما درصد و میزان هر کدام متفاوت است. برای مثال کسی که چند کیلوگرم بیشتر از وزن طبیعی و نرمال خودش وزن داشته باشد میگویند اضافه وزن دارد. اما اگر همان شخص بیشتر از چند کیلوگرم (مثلا ۱۰ کیلوگرم یا بیشتر) وزن داشته باشد میگویند چاق است. در ادامه با متخصص جراحی لاغری جیم جو همراه باشید.
از کجا بدانم که اضافه وزن دارم یا چاق هستم؟
متداول ترین روش تشخیص چاقی از اضافه وزن کمک گرفتن از مفهوم شاخص توده بدنی یا (BMI) است. BMI روشی سریع و ساده برای کمک به شناسایی افرادی است که اضافه وزن دارند یا چاق هستند. این شاخص بر اساس فاکتورهایی مانند سن، قد، وزن و جنسیت به شما خواهد گفت که آیا شما اضافه وزن دارید یا اینکه چاق شده اید.
شاخص توده بدنی چگونه محاسبه می شود؟
شاخص توده بدنی یک فرمول ساده دارد که از طریق آن میتوان به راحتی وضعیت وزنی خود را به تنهایی بررسی کرد. اگر نمیدانید که BMI شما چقدر است میتوانید به صفحه محاسبه شاخص توده بدنی مراجعه کنید.
چه عواملی باعث اضافه وزن و چاقی می شود؟
افرادی که میزان دریافت کالری آن ها بیشتر از میزان سوختن کالریشان است معمولا زودتر دچار اضافه وزن و چاقی میشوند. موارد زیر شناخته شده ترین عوامل اضافه وزن و چاقی هستند:
داشتن یک رژیم غذایی ضعیف (از لحاظ ارزش غذایی)
کاهش تحرک و ورزش نکردن
داشتن یک سبک زندگی غیرفعال
سابقه خانوادگی اضافه وزن یا چاقی
احساسات منفی مانند کسالت، غم و اندوه، عصبانیت که ممکن است در عادات غذا خوردن تأثیر بگذارد.
اگر چاقی مفرط دارید این بخش را بخوانید
اگر چاقی مفرط دارید و با کمک رژیم لاغری یا ورزش و سایر روشهای دیگر وزن کم کنید میتوانید رو به سوی سایر درمان های چاقی بیاورید. مصرف داروی لاغری و همچنین انجام عمل جراحی لاغری انگیزشی دو روش درمانی خوب برای کاهش وزن هستند که از این بین عمل جراحی بیسار بی خطر تر و موثرتر خواهد بود.
عمل جراحی لاغری چگونه به کاهش وزن شما کمک میکند؟
جراحی لاغری در واقع آخرین راه برای خلاص شدن از شر چاقی شما است. در این عمل یک متخصص جراحی لاغری با کمک انواع تکنیک های جراحی به شما کمک میکند که ظرف مدت ۶ ماه تا ۲ سال به طور کامل از شر چاق خودتان خلاص شوید.
خبر خوب این است که روشهای بسیار زیاد و متنوعی برای کاهش وزن وجود دارند، اما خبر بد این است که همه این روشها لزوماً به کاهش وزن شما کمک نمیکنند. سنگ بنای پیدا کردن بهترین شیوه لاغری برای شما، ابتدا محاسبه شاخص توده بدنی است. شما باید در وهله اول از وضعیت عضلانی و بافت چربی خود (که همان شاخص توده بدنی است) آگاه شوید و متوجه شوید که در چه محدوده ای قرار دارید. سپس روشهای لاغری متناسب با شاخص توده بدنی خود را انتخاب کنید و خیلی راحت وزن کم کنید. برای اینکه بدانید شاخص توده بدنی شما چیست و مسیر لاغری خود را درست انتخاب کنید، ابتدا سری به صفحه محاسبه شاخص توده بدنی بزنید و بعد از آن ادامه این مقاله را بخوانید.
کاهش وزن برای افرادی که چاقی بیش از حد دارند (شاخص توده بدنی بالا ۳۰ و ۳۵) بسیار سخت است. دلایل زیادی وجود دارد که چرا کاهش وزن برای این افراد دشوار است. افراد چاق حتی اگر تلاش زیادی کنند در نهایت میزان کاهش وزن کمی دارند که این دلسرد کننده است.
افرادی که چاقی مرضی دارند معمولا بیماریهای مرتبط با چاقی مانند دیابت، فشار خون بالا و … را نیز تجربه میکنند و همین موضوع روند کاهش وزن را به مراتب بدتر میکند. مراجعه به یک متخصص جراح چراقی یک روش دائمی، مفید و موثر برای این افراد، عمل جراحی لاغری است. این عمل نه تنها به لاغری کمک میکند که به درمان بیماریهای مرتبط با چاقی نیز کمک میکند. سری به صفحه عمل جراحی لاغری بزنید و هر آنچه که لازم است درباره انواع جراحی لاغری بدانید را در آن صفحه پیدا خواهید کرد.
طبق نظر هر متخصص جراح چاقی پس از جراحی اسلیو معده، برای شخص مهم است که نه تنها غذایی که می خورد؛ بلکه نحوه خوردن آن را نیز تغییر دهد. افراد باید رفتارهای غذایی خود را تغییر دهند تا خطر عوارض پس از جراحی کاهش یابد. رفتارهای غذایی شامل موارد زیر است:
مصرف روزانه بین چهار تا شش وعده غذایی کوچکتر به جای سه وعده غذایی بزرگ
به آرامی غذا را بجوید
پایان یک وعده غذایی با احساس سیری
انتخاب وعده های غذایی متعادل با محتوای پروتئین بالا
از خوردن به دلیلاسترس یا بی حوصلگی خودداری کنید. زیرا این امر ممکن است اثر مثبت و طولانی مدت این روش را کاهش دهد
مصرف مکمل های غذایی، احتمالاً به صورت مادام العمر به دلیل کاهش مصرف برخی مواد مغذی از جمله پروتئین
هر روز حداقل 1.5 لیتر مایعات بنوشید
اجتناب از نوشیدن مایعات در عرض 15-30 دقیقه بعد از وعده غذایی، زیرا این امر ممکن است منجر به استفراغ شود
غذاهایی که باید بعد از عمل لاغری اسلیو معده از آنها اجتناب کنید
بعضی از غذاها پس از جراحی اسلیو معده و سایر جراحی لاغری ، احتمال بروز مشکل در فرد را افزایش می دهند. بنابراین، افراد باید انواع خاصی از غذا و نوشیدنی را از رژیم غذایی خود حذف کنند تا احتمال بروز یک عارضه نامطلوب در آنها کاهش یابد.
میوه یک میان وعده آماده طبیعی است که همراه با ویتامین ها، فیبر و سایر مواد مغذی میتواند به یک رژیم غذایی سالم اضافه شود. همچنین میوه به طور کلی کالری کم و فیبر زیادی دارد که ممکن است به شما در کاهش وزن و لاغری کمک کند. در حقیقت، خوردن میوه با کاهش وزن بدن و خطر ابتلا به دیابت، فشار خون بالا، سرطان و بیماری های قلبی ارتباط دارد. اگر چاقی مفرط (شاخص توده بدنی بالای ۳۰) دارید میتوانید با کمک ترکیبی از روش های جراحی لاغری دکترعبدوو مصرف میوه و سبزیجات به کاهش وزن کمک کنید و اگر تنها اضافه وزن جزئی دارید می توانید به تنهایی از میوه ها برای لاغر شدن استفاده کنید.
آیا میوه برای کسانی که چاقی مرضی و مفرط دارند کارساز است؟
افرادی که شاخص توده بدنی یا bmi بالایی دارند معمولا نمیتوانند با روش های معمول لاغری مانند ورزش کردن یا مصرف میوه و سبزیجات وزن کم کنند. این افراد لازم است تا برای لاغری از یک متخصص جراحی لاغری کمک بگیرند و در کنار عمل جراحی رو به یک رژیم غذایی سالم و تحرک کافی بیاورند. انواع جراحی های لاغری که یک شخص چاق میتواند با کمک آن ها به کاهش وزن و زندگی سالمتری دست پیدا کنن عبارتند از:
5.میوه شگفت انگیز که میتوانند به لاغری شما کمک کنند
۱. گریپ فروت
گریپ فروت میوه ای خوشمزه و چیزی مابین پوملو و پرتقال است و معمولاً در بهترین رژیم های لاغری و کاهش وزن به فراوانی یافت میشود. نیمی از گریپ فروت حاوی فقط ۳۹ کالری است ، اما ۶۵٪ از منابع مرجع روزانه (RDI) را برای ویتامین C. تأمین می کند.
۲. سیب
سیب ها از کم کالری و دارای فیبر زیادی هستند. در یک سیب بزرگ ۲۲۳ گرمی ۱۱۶ کالری و ۵.۴ گرم فیبر وجود دارد. این میوه برای کاهش وزن بسیار مفید هستند.
۳. انواع توت ها
انواع بری مانند توت فرنگی، کرانبری، راسبری و … که ما آن ها را با نام انواع توت ها میشناسیم بسیار مغذی و کم کالری هستند. همچنین توت ها توانایی سیرکنندگی دارند. یک مطالعه کوچک نشان داد افرادی که برای میان وعده توت میخورند اشتهایشان برای وعده غذایی بعدی کاهش میابد.
4.ریواس
ریواس در واقع یک سبزی است، اما در اروپا و آمریکای شمالی از آن اغلب به چشم یک میوه نگاه میشود. فیبر موجود در ریواس ممکن است به کاهش کلسترول بالا که یک مشکل شایع برای افراد چاق است کمک کند.
5.کیوی
کیوی ها میوه های کوچک و قهوه ای با بخش خوشمره داخلی سبز روشن یا زرد و دانه های سیاه ریز هستند. کیوی منبع عالی ویتامین C، ویتامین E، فولات و فیبر هستند و فواید سلامتی قابل توجهی دارند. رژیم های غذایی حاوی فیبر میوه و سبزیجات باعث کاهش وزن ، افزایش حس سیری و بهبود سلامت روده می شوند.
یک جراحی لاغری به فرد کمک می کند تا وزن خود را کاهش دهد و خطرات احتمالی مرتبط با حمل وزن اضافی را از بین می برد. جراحی های کاهش وزن به روش های مختلف و مشخصی کار می کنند. این شامل محدودیت هایی برای فرد بیمار است، که با محدود کردن اندازه غذایی، معده می تواند میزان کالری مصرفی فرد را کاهش دهد. حالت دیگر سو جذب است که به همین ترتیب میزان کالری و مواد مغذی متعاقب آن را که بدن می تواند به طور مناسب جذب کند، به حداقل می رساند. این امر با کوتاه کردن بخشی از روده به دست می آید. بسیاری از جراحی های کاهش وزن در دسترس بیماران است؛ اما در این مقاله چهار عمل اصلی توسط هر متخصص جراحی لاغری جیم جو بررسی می شود.
جراحی سوییچ اثنی عشر با عمل انحراف بیلیوپانکراتیک
این روش مستلزم قرار دادن دوازدهه در امتداد ایلئوم است. این روش منجر به جذب کالری بسیار کمی توسط بدن از غذای مصرفی می شود. معده همچنین مقدار بسیار کمی هورمون ایجاد کننده گرسنگی ترشح می کند و باعث می شود فرد احساس گرسنگی سریع نکند.
از نظر بیولوژیکی و فنی، از باند معده به عنوان باند معده قابل تنظیم لاپاراسکوپی یاد می شود. این روش مستلزم ایجاد یک کیسه کوچک با استفاده از یک باند معده است که به خوبی در اطراف معده قرار گرفته است. کیسه را می توان با مقدار کمی غذا پر کرد و مقدار غذایی را که می تواند برای پر کردن آن خورده شود، محدود می کند. فرد خیلی سریع احساس سیری می کند و دیگر نیازی به مصرف مقدار زیادی غذا ندارد.
اسلیو معده یا گاسترکتومی
در روش اسلیو معده قسمت وسیعی از معده کاهش می یابد و در مقایسه با روش قبل، بعد از عمل بسیار کوچک می شود. دقیقاً مانند جراحی های فوق الذکر، فرد بسیار سریع احساس سیری می کند و در نتیجه مقدار غذایی را که یک بار مصرف می کند به شدت کاهش می یابد. معده کوچکتر، اکنون مقادیر بسیار کمی هورمون ترشح می کند که باعث گرسنگی می شود و باعث می شود احساس گرسنگی به اندازه گذشته نداشته باشید.
بای پس معده به عنوان بای پس معده Roux-en-y نیز شناخته می شود. معده به دو قسمت تقسیم می شود. با استفاده از منگنه های جراحی یک کیسه کوچک در بالای معده ایجاد می شود. با اتصال مستقیم کیسه به روده کوچک، بقیه معده دور زده می شود. به طور مشابه، مقدار غذای مورد نیاز برای پر شدن غذا را به شدت کاهش می دهد. این در نهایت اطمینان می دهد که غذای کمتری مصرف می کنید و بنابراین کالری بسیار کمی جذب خواهید کرد. بدن شما همچنین باید مواد معدنی بسیار کمی را جذب کند. با وجود این، بای پس معده یک عیب کوچک دارد زیرا اگر فرد به یک رژیم غذایی بسیار خوب و دقیق پایبند نباشد ، می تواند باعث سندرم دامپینگ یا حتی سو تغذیه احتمالی شود.
عمل لیپوماتیک نوعی پیکرتراشی لیپوساتیک است که در آن چربی اضافی بدن برداشته شده و به ناحیه باریک مورد نظر که در بدن فرد وجود دارد منتقل می شود. لیپوماتیک ممکن است لیپوساکشن به نظر برسد؛ اما فناوری استفاده شده در لیپوماتیک برای شکستن و مکش چربی بسیار متفاوت تر از لیپوساکشن است. به همین دلیل لیپوماتیک منجر به آسیب بافتی کمتر، یکنواختی چربی در زیر پوست، ظرافت بیشتر پوست و اثر ماندگارتر می شود.
برای دستیابی به یک نتیجه طبیعی تر، لیپوماتیک بیشتر با روش های دیگر مانند لیفت بدن، افزایش یا کاهش سینه، جراحی پلاستیک شکم یا جراحی های پلاستیک مشابه ترکیب می شود. مردانی که به لیپوماتیک علاقه مند هستند، می توانند همزمان اچ شکم را نیز انجام دهند.
لطفا توجه داشته باشید که روش لیپوماتیک، درمانی برای چاقی نیست. زیرا، فقط به اصلاح کانتور بدن و کاهش وزن نمی پردازد. اگر شما به دنبال یک روش کاهش وزن هستید، توصیه می کنیم به سایر روش های جراحی چاقی مانند بالون معده، اسلیو معده و بای پس معده توسط جراح چراقی بپردازید.
عمل لیپوماتیک برای افرادی و بیمارانی توصیه می شود که BMI آنها کمتر از 30 است یا افرادی که می خواهند بدن خود را تغییر شکل دهند و آن را لاغرتر کنند.
عمل اسلیو معده چیست؟
جراحی اسلیو معده که به آن گاسترکتومی آستین نیز گفته می شود، جراحی کاهش وزن است که طی سالهای اخیر محبوبیت چشمگیری داشته است. اسلیو معده یک روش محدودکننده است که در آن ظرفیت معده شما به میزان چشمگیری به حدود 75٪ کاهش می یابد تا بتواند به کاهش وزن قابل توجه در طولانی مدت کمک کند. در نتیجه، سلامت کلی شما نیز معمولاً بهبود می یابد.
اسلیو معده با برداشتن دائمی قسمت زیادی از معده شما انجام می شود. از آنجا که پس از جراحی ظرفیت معده شما بسیار کاهش یافته است، فقط می تواند قسمت کوچکی از غذا را در خود نگه دارد. بعد از خوردن غذای بسیار کم احساس سیری خواهید کرد و بین وعده های غذایی گرسنگی کمتری خواهید داشت.
گاسترکتومی اسلیو بخشی از معده شما را که هورمون تحریک کننده گرسنگی گرلین را تولید می کند نیز از بین می برد. این بدان معنی است که اشتهای شما کاهش می یابد.
کاهش وزن به محض انجام عمل جراحی شروع می شود. بعد از 18 ماه، اسلیو معده کشیده می شود، بنابراین مهم است که اندازه های قابل توجهی از بخش معده را حفظ کنید. اگر غذاهای توصیه شده بخورید، احساس گرسنگی نخواهید کرد. شما باید ویتامین ه را بصورت مادام العمر از جمله B12 را مصرف کنید.
برای کسب بیشتر بهتر است با یک متخصص جراحی لاغری مشورت کنید.
همانطور که گفتیم بعد از انواع عمل لاغری مثل عمل اسلیو معده، بای پس معده یا روده، پلیسه معده ، ساسی بای پس و … احتمالا با مقداری شل و آویزان شدن پوست مواجه خواهید شد. اگر خوش شانس باشید و به صورت کنترل شده وزن از دست بدهید با چنین مشکلی روبرو نخواهید شد با این حال اگر پوستتان شل شد بسته به محل خراب شدن پوست چندین عمل روی شما صورت میگیرد که به مجموع این عمل ها کانتورینگ بدن گفته میشود. کانتورینگ بدن به دنبال کاهش وزن عمده، عملی است که به طیف وسیعی از روشهای جراحی زیبایی به منظور از بین بردن چربی و پوست اضافی در بخش های مختلف بدن توسط جراح چاقی صورت میگیرد.
۱. تامی تاک یا ابدومینوپلاستی برای برداشتن چربی و پوست اضافی از شکم و سفت کردن عضلات زیرین شکم ، عملی در ناحیه شکم به نام تامی تاک یا ابدومینوپلاستی انجام می شود. ابدومینوپلاستی باعث بهبود خطوط شکمی می شود و شکم تخت تر و سفت تری به شما می بخشد.
۲. پانیکولکتومی آپرونکتومی که یا پانیکولکتومی نیز همان ابدومینوپلاستی است منتهی برای بیمارانی انجام داده میشود که در زیر شکم دارای چربی و پوست آویزان زیادی هستند. پوست اضافی در این حالت روی ناحیه شرمگاهی را میپوشاند.
۳. لیفت باسن از آنجایی که باسن افراد چاق دارای بافت چربی زیادی است، پس از انجام عمل لاغری ممکن است پوست در این ناحیه آویزان شده و از لحاظ زیبایی یا جسمی مشکلات زیادی برای افراد ایجاد کند. در این روش پوست اضافی باسن برداشته میشود.
۴. لیفت ران و شکم برخی از افراد بعد از عمل لاغری در ناحیه زیر شکم، باسن و ران دچار آویزان شدن پوست میشوند که در این حالت طی یک عمل هر سه بخش از پوست اضافی خلاص شده و لیفت میشوند.
۵- جراحی زیبایی سینه زنانی که وزن قابل توجهی از دست داده اند ، غالباً با سینه های افتاده و بدفرم مواجه میشوند. جراحی زیبایی پستان شامل بالا بردن سینه (لیفت پستان)، بزرگ کردن پستان یا کاشت ایمپلنت در پستان است که به سفت و خوش فرم شدن پستان ها کمک زیادی میکند. از طرفی برای آقایان نیز داشتن سینه های بزرگ با پوست آویزان مشکل بزرگی محسوب میشود. این مشکل در آقایانی که عمل لاغری انجام داده اند با ترکیبی از لیپوساکشن و ژنیکوماستی درمان یمشود
۶. لیفت بازو لیفت بازو (براکیوپلاستی) باعث کاهش چربی و پوست اضافی در بازو می شود. اینکار باعث جمع و سفت شدن بافت های پوستی و عضله بازو میشود.
۷. لیفت گردن در این عمل که تحت عنوان لیپوساکشن غبغب یا زیر گردن شناخته میشود اقدام به خارج کردن بافت چربی و لیفت پوست آویزان گردن میشود.
وقتی شما برای کاهش وزن اقدام به جراحی لاغری می کنید و برای کوچک شدن معده جراحی می کنید، به این دلیل که سایز اصلی یک قسمت از عضو بدنتان را دستکاری می کنید مسلماً عوارض مربوط به خودشان را در بدن ایجاد می کنند.
در طول دهه گذشته با اینکه جراحی اسلیو معده به یک روش جراحی چاقی ایمن تبدیل شده؛ اما با این حال عوارض آن هنوز هم می تواند در حین جراحی و حتی پس از جراحی رخ دهد.
عوارض و خطراتی که عمدتاً پس از جراحی اسلیو معده مشاهده شده اند عبارت است از:
ایجاد لخته خون
کمبود رسیدن مواد مغذی و ویتامین به بدن
ایجاد پوست اضافی پس از لاغری
نشت مواد غذایی از خط معده که توسط منگنه ایجاد شده و آن را به دو قسمت تقسیم کرده است
تنگی بیش از حد معده
برای کسب اطلاعات بیشتر بهتر است با یک متخصص جراح لاغری مشورت کنید.
عمل اسلیو معده یک از بهترین روش های لاغری است و به نوعی حتی بهترین عمل جراحی لاغری در دنیا است که سالانه هزاران نفر در سرتاسر دنیا با کمک آن موفق به درمان چاقی میشوند. یکی از مهمترین سوالاتی که پیرامون اسلیو معده وجود دارد میزان کاهش وزن بعد از آن است. با توجه به اینکه افراد زیادی این سوالات را از ما مطرح میکنند در این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت. این شما و این همه چیز در رابطه با میزان کاهش وزن بعد از اسلیو معده.
همه یکجور وزن کم نمیکنند!!
کاهش وزن پس از جراحی اسلیو معده در افراد متفاوت است. یعنی هیچ دو بیماری بعد از انجام دادن این عمل به یک میزان و در یک سیکل خاصی وزن کم نمیکنند. وقتی تصمیم می گیرید که جراحی اسلیو معده انجام دهید، به طور معمول جراح لاغری شما می تواند تخمین بزند که شما بعد از عمل چه میزان وزن از دست میدهید. اما این تنها به صورت کلی است و جراح نمیتواند به صورت دقیق درباره میزان کاهش وزن روزانه، هفتگی یا ماهانه شما اظهار نظر کند. زیرا هیچ دو شخصی مانند هم وزن کم نمیکنند.
میزان کاهش وزن بعد از اسلیو معده به طور میانگین چقدر است؟
اسیلو معده قادر است به طور معمول حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد کل وزن شما را کاهش دهد و یا ۵۰ تا ۷۵ درصد میزان اضافه وزن شما را به کلی از میان بر میدارد و شما را در محدوده سالم MBI قرار میدهد. ممکن است برخی دیگر بیش از ۸۰ درصد اضافه وزن خود را با این روش از دست دهند و حتی ممکن است برخی کمتر از ۷۰ درصد وزن کم کنند.
بلافاصله شروع به کاهش وزن می کنید
یکی از دلایلی که افراد را تشویق میکند که برای لاغری و درمان چاقی رو به عمل جراحی اسلیو معده بیاورند آغاز سریع کاهش وزن است. شما بلافاصله بعد از عمل شروع به کاهش وزن میکنید زیرا رژیم غذایی و دوره نقاهت شما طوری است که کمترین تمایلی به خوردن غذا دارید و این به کاهش وزن بعد از اسلیو معده کمک زیادی میکند.
انتظار میرود که بیشترین میزان کاهش وزن بعد از عمل اسلیو طی ۶ ماه اول رخ دهد. به عبارتی شما میتوانید تا ۵۰ درصد از اضافه وزن خود را طی این مدت از دست دهید. تا این ۶ ماه بدن شما به دستورالعمل ها و رژیم غذایی بعد از اسلیو معده عادت کرده است و روند کاهش وزن همچنان ادامه خواهد داشت و تا پایان سال اول شما حدود تا ۶۵ درصد از اضافه وزن خود را از دست خواهید داد. با این حال پس از دو سال شما بیش از ۷۰ درصد وزن خود را از دست میدهید و تقریبا به درمان قطعی چاقی نزدیک میشوید.
عمل لاغری شکم به منظور لاغری برای بهبود زندگی و کاهش بیماری های ناشی از چاقی صورت می گیرد. امروزه با تغییر سبک زندگی، بیشتر افراد تحرک کم تری نسبت به گذشته دارند که این عامل سبب چاقی مفرط در آنها می شود. این عمل ها انواع گوناگونی دارند.
چرا افراد به عمل لاغری شکم نیاز دارند؟
علاوه بر تحرک کم، خوردن غذاهایی با کالری بالا، احتمال ابتلا به این بیماری را دو چندان می کند. اگر تحرک و سوخت انرژی در شما کاهش یابد و انرژی وارد شده به بدنتان تشدید شود، نتیجه آن برای شما چاقی خواهد بود. بسیاری از عادات غذایی مانند حذف صبحانه از وعده غذایی نیز، بدن را با کمبود انرژی مواجه می کند و این مسئله باعث می شود یک وعده غذایی پرکالری را مصرف کنیم و هم چنین بی تحرکی بعد آن موجب چاقی می شود و چربی های اضافه ای را برای افراد در قسمت شکم به همراه می آورد که بری مقابله با آن افراد به عمل لاغری شکم روی می آورند.
بسیاری از مردم پس از مدتی از رژیم های طولانی و طاقت فرسا خسته می شوند و به دنبال راه آسان تری برای لاغری و از بین بردن چربی در ناحیه شکم هستند. عمل لاغری شکم، راه حلی آسان و راحت تر برای کسانی است که دغدغه لاغری سریع را دارند. با یک عمل جراحی می توانید کلی از چربی هایی که مدت ها برای از بین بردن آن تلاش کردید و رژیم های سختی گرفته اید را نابود کنید.
بله، امروزه روش های علمی و پیشرفته ای برای عمل لاغری شکم به وجود آمده است، که علاوه بر اینکه می تواند در کاهش چربی و به حداقل رساندن بیماری های چاقی موثر باشد، ریسک خطرات ناشی از عمل را نیز به واسطه متخصص جراحی لاغری به حداقل می رساند.
عمده مشکلی که بعد از عمل جراحی لاغری برای ما پیش می آید مربوط به بافت پوست است. این مشکل مخصوصا در افرادی که بسیار چاق هستند و یا اینکه خیلی زود مقدار زیادی وزن از دست میدهند رخ میدهد. در چنین وضعیتی چین های اضافی پوست اطراف شکم، ران، باسن، سینه ها، بازوها، صورت و گردن را احاطه کرده و قابل مشاهده خواهند بود.
چرا پوست بعد از عمل لاغری شل شده و چین دار میشود؟
این امر به این دلیل است که پوست با تجمع چربی در مدت زمان طولانی کشیده می شود و هنگامی که وزن زیادی از بین می رود (بافت چربی) پوست و بافت ها غالباً خاصیت ارتجاعی خود را از دست داده و یا ممکن است به طور دائمی آسیب ببینند. بنابراین پوست این نواحی نمی تواند دوباره جمع شده و به حالت سابق بازگردد. اگر موفق به از دست دادن وزن قابل توجهی شده اید و بدنتان در بخش های ذکر شده دارای پوستی شل، چین خورده و آویزان است انجام عمل جراحی بعد از عمل لاغری به شما توصیه میشود زیرا این مشکلات زیبایی شما را در عین کاهش وزن و درمان چاقی کاهش میدهد.
آیا هر کسی باید بعد از عمل لاغری عمل زیبایی انجام دهد؟
جراحی زیبایی پس از کاهش وزن یک انتخاب شخصی است زیرا برای هر کسی مشکلات پوستی ایجاد نمیشود. چنانچه پوستتان شل و آویزان شده شد شما باید تمام گزینه ها و عمل های زیبایی موجود برای جمع کردن پوست اضافه را سبک و سنگین کرده و پیش از انجام چنین عمل هایی با جراح لاغری خودتان و یک جراح پلاستیک خوب صحبت کنید.
انجام عمل روی پوست مشکل دار بعد از عمل لاغری چه نام دارد؟
همانطور که گفتیم بعد از انواع عمل لاغری مثل عمل اسلیو معده، بای پس معده یا روده،ساسی بای پس ، پلیسه معده و … احتمالا با مقداری شل و آویزان شدن پوست مواجه خواهید شد. اگر خوش شانس باشید و به صورت کنترل شده وزن از دست بدهید با چنین مشکلی روبرو نخواهید شد با این حال اگر پوستتان شل شد بسته به محل خراب شدن پوست چندین عمل روی شما صورت میگیرد که به مجموع این عمل ها کانتورینگ بدن گفته میشود. کانتورینگ بدن به دنبال کاهش وزن عمده، عملی است که به طیف وسیعی از روشهای جراحی زیبایی به منظور از بین بردن چربی و پوست اضافی در بخش های مختلف بدن صورت میگیرد
کیسه صفرا اندام کوچکی است که در قسمت فوقانی شکم و درست زیر کبد و متصل به آن است. عملکرد این کیسه کوچک ذخیره ماده صفرا است. صفرا یا بایل مایعی که توسط کبد ایجاد می شود و وظیفه آن کمک به تجزیه چربی است. صفرا با تجزیه چربی ها کاری میکند که بدن از انرژی حاصل از چربی استفاده کند.
سنگ کیسه صفرا شایعترین مشکل گوارشی در افراد چاق است
شایع ترین مشکلی که افراد دارای چاقی مفرط با کیسه صفرا دارند، ساخت و تجمع سنگ کیسه صفرا است. این سنگ ها معمولاً از کلسترول تشکیل شده و در صورت عدم تعادل بین موادی که صفرا را تشکیل می دهند ساخته می شوند. بسیاری از افراد چاق سنگ های صفرا دارند و از وجود آن ها اطلاع ندارند. تا اینجا مشکل خاصی متوجه این افراد نیست اما زمانی که سنگ کیسه صفرا عملکر کیسه و سایر ارگان ها را تحت تاثیر قرار دهد مشکلات بعدی و درد شدید بیمار را آزار خواهند داد.
حدود ۲۵٪ از افرادی که به شدت چاق هستند (با شاخص توده بدنی یا BMI بیش از ۴۰) دارای سنگ های صفراوی هستند. اعتقاد بر این است که اگر وزن اضافی بدن در اطراف معده باشد، خطر عوارض این سنگ ها بیشتر است. یک مطالعه نشان داده است که خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا با افزایش شاخص توده بددنی بیشتر و بیشتر میشود.
برای کسانی که بسیار چاق هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند بهترین راه جهت لاغر شدن انجام عمل جراحی لاغری است. ما با کمک چندین روش لاغری میتوانیم شما را از چاقی رها کرده و خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، ناباروری و … را در شما کاهش داده یا متوقف کنیم. مهمترین روش های جراحی برای لاغری عبارتند از:
عمل جراحی اسلیو معده
بای پس معده
پلیسه معده
بای پس روده
جراحی ساسی معده
بالون
باندبگ معده و …
لاغری خود را به یک جراح لاغری واگذار کنید
جراحان لاغری پزشکان جراحی هستند که با گذراندن دوره های تخصصی باریاتریک و جراحی لاپاراسکوپیک اقدام به انجام عمل جراحی بر روی اندام های گوارشی مانند معده و روده ها میکنند. یک متخصص جراحی لاغری خوب میتواند به شما در کاهش وزن کمک کرده و احتمال تشکیل سنگ صفرا را در شما کاهش دهد.
چاقی مفرط نه تنها ظاهر و زیبایی افراد را به خطر می اندازد بلکه با بیماری های زیادی از جمله دیابت نوع ۲، نازایی، آپنه خواب، مشکلات فلبی، کبد چرب و … مواجهند. اگر با ورزش و تغییرات سبک زندگی شامل تغییر رژیم لاغری نتوانید لاغر شوید بهتر است با کمک یک جراح لاغری و با روش های جراحی اقدام به لاغری کنید. مهمترین عمل هایی که باعث لاغر شدن شما به روش جراحی میشوند عبارتند از: عمل جراحی اسلیو معده عمل بای پس معده بای پس روده پلیسه معده باندینگ معده بالون معده جراحی ساسی معده و ….
غذاهای شیرین نخورید
شکر حاوی فروکتوز است که هنگام مصرف بیش از حد به چندین بیماری مزمن مرتبط است. این بیماری ها شامل بیماریهای قلبی ، دیابت نوع ۲ ، چاقی شکم و بیماری کبد چرب میشود. مصرف زیاد قند عامل اصلی افزایش وزن در بسیاری از افراد است. بنابراین برای کاهش و از بین بردن چربی های شکمی مصرف شیرینی و غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید.
ورزش هوازی انجام دهید (کاردیو)
ورزش هوازی موسوم به (کاردیو) روشی مؤثر برای بهبود سلامتی و سوزاندن کالری است. مطالعات همچنین نشان می دهد که این روش یکی از موثرترین اشکال ورزش برای کاهش چربی شکم است.
مصرف کربوهیدراتها (به خصوص کربوهیدراتهای تصفیه شده) را کاهش دهید
کاهش مصرف کربوهیدرات برای از بین بردن چربی ها از جمله چربی شکم می تواند بسیار مفید باشد. رژیم های غذایی با کمتر از ۵۰ گرم کربوهیدرات در روز باعث از دست دادن چربی شکم در افرادی میشود که اضافه وزن دارند و در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند.
مقداری از روغن پخت و پز خود را با روغن نارگیل جایگزین کنید
روغن نارگیل یکی از سالم ترین چربی هایی است که می توانید بخورید. مطالعات نشان می دهد که چربی های زنجیره متوسط در روغن نارگیل ممکن است سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در پاسخ به کالری زیاد ، چربی ذخیره شده را کاهش دهد. مطالعات کنترل شده در خصوص روغن نارگیل حاکی از آن است که این روغن ممکن است منجر به از دست دادن چربی شکمی نیز شود.
تمرینات استقامتی مانند وزنه برداری انجام دهید
تمرینات استقامت مانند بلند کردن وزنه که تحت عنوان تمرینات قدرتی نیز شناخته میشوند، برای حفظ و بدست آوردن توده عضلانی بسیار مهم هستند. بر اساس مطالعات انجام شده در مورد افراد مبتلا به پیش دیابت، دیابت نوع ۲ و بیماری کبد چرب ، تمرین استقامت ممکن است برای از بین رفتن چربی شکم مفید باشد. تمرین قدرت می تواند یک استراتژی مهم کاهش وزن باشد و ممکن است به کاهش چربی شکم کمک کند. مطالعات نشان می دهد که این ترکیب حتی در ترکیب با ورزش هوازی موثرتر است.
جراحی متابولیک به مجموع تمام روش های جراحی گفته می شود که در معالجه سندروم متابولیک یا بیماری های متابولیکی به خصوص دیابت نوع ۲ مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به طور کامل درباره این سندروم و همچنین لزوم انجام عمل جراحی متابولیک جهت درمان یا برطرف کردن این سندروم اطلاعات ارزشمندی از سایت دکتر عنبرا متخصص و جراح لاغری در تهران ارائه خواهیم کرد.
سندروم متابولیک چیست؟
سندرم متابولیک دسته ای از اختلالات مربوط به متابولیسم است که تمایل به بروز یکدیگر دارند و در اثر چاقی در کودکان، عدم تحرک جسمی، افزایش سن و ژنتیک ایجاد می شوند. سندرم متابولیک خطر ابتلا به قند خون بالا (دیابت)، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و لیپیدها (دیس لیپیدمی) را که منجر به بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود، به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، اعمال جراحی که به کاهش یا درمان شرایط متابولیکی مانند دیابت نوع دو و بیماری های مرتبط با آن کمک می کنند جراحی متابولیک خوانده می شوند. نشان داده شده است که عمل جراحی لاغری یا باریاتریک مؤثرترین و با دوام ترین درمان دیابت، چاقی مرضی یا چاقی مفرط است بنابراین نوعی عمل متابولیک است. این جراحی منجر به کاهش چشمگیر وزن می شود و به جلوگیری، بهبود یا برطرف کردن بیش از ۴۰ نوع بیماری مرتبط با چاقی از جمله دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، آپنه انسدادی در خواب و برخی از سرطان ها کمک می کند.
مشکلات افراد دیابتی که با جراحی متابولیک برطرف می شوند
افزایش قند خون به طور مداوم منجر به آسیب طولانی مدت ارگان هایی مانند چشم، کلیه ها، اعصاب، قلب و سیستم عروق محیطی می شود. این موضوع به نوبه خود باعث کوری، نارسایی کلیه، قطع عضو، حمله قلبی و سکته مغزی می شود. رژیم لاغری و ورزش سنگ بنای اصلی مدیریت دیابت است. اما بسیاری از بیماران قادر به دستیابی به وزن سالم و حفظ آن نیستند. و این به نوبه خود می تواند با وجود استفاده از داروهای خوراکی متعدد و تزریق انسولین، به کنترل ضعیف قند خون منجر شود.
از کجا بفهمم که واجد شرایط جراحی متابولیک هستم؟
اگر تمایل دارید جراحی متابولیک را برای لاغری و درمان مشکل متابولیک خود در نظر بگیرید ، باید مراحل غربالگری را انجام دهید تا صلاحیت و واجد شرایط بودن خود را ارزیابی کنید. شما همچنین باید برای ایجاد سبک زندگی سالم تر مایل به ایجاد تغییرات دائمی باشید.
آیا انواع مختلفی از عمل متابولیک وجود دارد؟
بله ما چندین نوع عمل جراحی متابولیک داریم که تحت عنوان جراحی لاغری نیز شناخته می شوند. رایج ترین علم جراحی عمل اسلیو معده و همچنین عمل بای پس معده و ساسی بای پس به شیوه لاپاراسکوپی هستند. این عمل ها با حداقل تهاجم هستند و بهترین نتایج را برای درمان یا کاهش دیابت نوع ۲ در بر دارند.
این نوع چاقی که بر اثر افزایش چربی در بدن به وجود می آید. چاقی می تواند سلامتی فرد را به خطر بیاندازد. بعضی از افراد چاق با استفاده از رژیم های غذایی، ورزش و یا مصرف برخی داروهای کاهش دهنده وزن برای کم کردن وزن خود مبادرت می ورزند؛ اما نمی توانند وزن بدن خود را پایین بیاورند و در حرکت و تنفس کردن یا انجام برخی کارها، با مشکل روبه رو هستند. پس به این افراد برای حفظ سلامتی شان، روش جراحی توصیه می شود. “عمل لاغری بهاره رهنما چه بود؟” ، در ادامه با بهترین متخصص جراح لاغری به پاسخ این سوال می پردازیم.
لاغری بهاره رهنما
بهاره رهنما یکی از بازیگران مطرح سینما و تلویزیون در ایران است که سال ها درگیر اضافه وزن بوده است. اضافه وزن به طور ژنتیکی در خانواده اش وجود دارد. او انواع روش های عمل لاغری زنان را امتحان کرده است؛ اما موفق به کم کردن وزن خود نشده بود. او همچنین عمل بالون معده را انجام داده بود تا بالون، مانع از پرخوری اش شود؛ اما به دلیل مشکلاتی که به دلیل استفاده از بالون دچار شده بود آن را از بدنش خارج می کند. بعد از برداشتن بالون، دچار اضافه وزن بیشتری می گردد. او پس از اینکه متوجه می شود یکی از دوستانش عمل جراحی اسلیو را انجام داده است و از نتیجه این جراحی بسیار راضی است؛ به انجام جراحی اسلیو معده ترغیب می شود. بهاره رهنما بعد از جراحی، زیر نظر یک جراح لاغری حاذق توانسته است با رعایت رژیم غذایی و ورزش کردن به صورت روتین به کاهش وزن حدود 40 کیلویی برسد.
اسلیو معده، یکی از انواع جراحی های لاپاروسکوپی کم خطر برای کاهش وزن است. این عمل که برای بیمارانی که مایل به داشتن جسم خارجی مثل حلقه نیستند؛ روش بسیار مناسبی است. در این روش جراح ۲ تا ۵ برش کوچک روی شکم بیمار ایجاد می کند و لاپاراسکوپ و دیگر ابزار جراحی را از طریق این سوراخ ها وارد شکم و معده بیمار می کند. پزشک ۷۰ تا ۸۰ درصد از حجم معده تا قسمت اثنیعشری را با استفاده از جراحی، بطور عمودی به کمک ماشین دوخت استاپلر یا منگنه های مخصوصی به دو قسمت تقسیم می کند. او شاخههای عصب وعروق اصلی معده و دریچه های ورودی و خروجی معده را نگه می دارد و در آخر، معده به شکل لوله باریکی شبیه مری یا موز در می آید.
عمل اسلیو معده یک از بهترین روش های لاغری است و به نوعی حتی بهترین عمل جراحی لاغری در دنیا است که سالانه هزاران نفر در سرتاسر دنیا با کمک آن موفق به درمان چاقی میشوند. یکی از مهمترین سوالاتی که پیرامون اسلیو معده وجود دارد میزان کاهش وزن بعد از آن است. با توجه به اینکه افراد زیادی این سوالات را از ما مطرح میکنند در این مقاله به پاسخ این سوال خواهیم پرداخت. این شما و این همه چیز در رابطه با میزان کاهش وزن بعد از اسلیو معده.
همه یکجور وزن کم نمیکنند!!
کاهش وزن پس از جراحی اسلیو معده در افراد متفاوت است. یعنی هیچ دو بیماری بعد از انجام دادن این عمل به یک میزان و در یک سیکل خاصی وزن کم نمیکنند. وقتی تصمیم می گیرید که جراحی اسلیو معده انجام دهید، به طور معمول جراح لاغری شما می تواند تخمین بزند که شما بعد از عمل چه میزان وزن از دست میدهید. اما این تنها به صورت کلی است و جراح نمیتواند به صورت دقیق درباره میزان کاهش وزن روزانه، هفتگی یا ماهانه شما اظهار نظر کند. زیرا هیچ دو شخصی مانند هم وزن کم نمیکنند.
میزان کاهش وزن بعد از اسلیو معده به طور میانگین چقدر است؟
اسیلو معده قادر است به طور معمول حدود ۲۵ تا ۳۵ درصد کل وزن شما را کاهش دهد و یا ۵۰ تا ۷۵ درصد میزان اضافه وزن شما را به کلی از میان بر میدارد و شما را در محدوده سالم MBI قرار میدهد. ممکن است برخی دیگر بیش از ۸۰ درصد اضافه وزن خود را با این روش از دست دهند و حتی ممکن است برخی کمتر از ۷۰ درصد وزن کم کنند.
بلافاصله شروع به کاهش وزن می کنید
یکی از دلایلی که افراد را تشویق میکند که برای لاغری و درمان چاقی رو به عمل جراحی اسلیو معده بیاورند آغاز سریع کاهش وزن است. شما بلافاصله بعد از عمل شروع به کاهش وزن میکنید زیرا رژیم غذایی و دوره نقاهت شما طوری است که کمترین تمایلی به خوردن غذا دارید و این به کاهش وزن بعد از اسلیو معده کمک زیادی میکند.
انتظار میرود که بیشترین میزان کاهش وزن بعد از عمل اسلیو طی ۶ ماه اول رخ دهد. به عبارتی شما میتوانید تا ۵۰ درصد از اضافه وزن خود را طی این مدت از دست دهید. تا این ۶ ماه بدن شما به دستورالعمل ها و رژیم غذایی بعد از اسلیو معده عادت کرده است و روند کاهش وزن همچنان ادامه خواهد داشت و تا پایان سال اول شما حدود تا ۶۵ درصد از اضافه وزن خود را از دست خواهید داد. با این حال پس از دو سال شما بیش از ۷۰ درصد وزن خود را از دست میدهید و تقریبا به درمان قطعی چاقی نزدیک میشوید.
اسلیو معده یکی از روشهای درمان چاقی مفرط می باشد. برخی از پزشکان ادعا دارند که این روش جراحی، تا ۱۲۰ کیلو اضافه وزن را می تواند کاهش بدهد. در واقع اسلیو معده یک جراحی خاص مربوط به کوچک کردن معده می باشد. اولین جراحی اسلیو معده در سال ۲۰۰۰ انجام شد و طی یک دهه گذشته، این جراحی هر ساله رو به افزایش است. همچنین بیشتر از نیمی از جراحی های لاغری که در دنیا انجام می شود، مخصوص جراحی کوچک کردن معده به روش اسلیو معده میباشد.
اسلیو معده چگونه انجام می شود؟
روش جراحی اسلیو معده به این شکل است که معده را به دو قسمت تبدیل می کنند و شبیه به یک موز در می آورند. جراحی اسلیو معده را افرادی می توانند انجام دهند که بیشتر از ۴۰ کیلو اضافه وزن دارند و نمی توانند با گرفتن رژیم غذایی عادی و ورزش کردن، وزن خود را پایین بیاورند.
همانطور که گفتیم این جراحی عوارض متعددی را میتواند داشته باشد که در ادامه به آنها می پردازیم. مهمترین عارضه ای که میتوان در اسلیو معده عنوان کرد این است که فرد دیگر توانایی زیاد خوردن و سریع خوردنش را از دست می دهد و همین است که به روند لاغری اش کمک می کند. اما برخی از عوارض وجود دارند که اکثر آنها به دلیل انجام ناصحیح جراحی یا استفاده از مواد نامرغوب به وجود میآیند. آن ها عبارتند از:
همانطور که در بالا مشاهده می کنید دو مورد از عوارضی که عنوان کردیم به خط منگنه مربوط می شود. منگنه در واقع خطی است که توسط پزشک جراح لاغری روی معده ایجاد میشود و باعث میشود که معده به دو قسمت مختلف تقسیم شود
اسلیو معده و بای پس معده هر دو مربوط به جراحی معده برای کوچکتر کردن سایز آن می باشند که در ادامه، روند این عمل جراحی لاغری باعث می شود که سایز معده کوچک تر شده و به مرور باعث درمان چاقی می شود.
اسلیو معده چیست؟
جراحی اسلیو معده، روشی است که می توان چاقی های مفرط را که بیش از ۴۰ کیلوگرم اضافه وزن دارند از بین برد. در این روش ۷۵ الی ۸۰ درصد معده از بین می رود. جراحی اسلیو معده به کیفیت زندگی بهبود می بخشد و کاهش وزن بیش از حدود ۶۰ الی ۷۰ درصد در طی یک سال بعد از عمل جراحی، ایجاد می کند. همچنین شرایط بهداشتی مرتبط با چاقی های مفرط، بهبود می یابد
برای جراحی کردن معده به روش اسلیو معده، در واقع معده را به اندازه و شکل یک موز بریده و کوچک می کنند. روش کار به این صورت است: ابتدا برش های کوچکی در دیواره شکم ایجاد می شود. درمرحله دوم معده را مورد بازرسی قرار میدهند و رگهای خونی را به سمت جانبی معده هدایت می کنند. در سومین مرحله یک لوله در معده قرار می گیرد و به عنوان یک جایگزین جدید به عنوان سایز معده عمل می کند. پس از یک منگنه مخصوص برای تقسیم معده به دو قسمت استفاده می شود و پس از اینکه معده کاملا به دو قسمت تقسیم شد، قسمت جدیدی که غذا وارد آن می شود مانند یک موز می شود و حدود ۲۰ و ۲۵ درصد از حجم اصلی معده را دارد.
بای پس معده همانطور که در ابتدا گفته شد جراحی است که برای کم کردن سایز افرادی که اضافه وزن بسیار زیادی دارند به طوری که نمی تواند به هیچ عنوان فقط از رژیم و ورزش برای کم کردن وزن خود استفاده کنند به کار می رود. در روش بای پس معده، در واقع معده به دو قسمت تقسیم می شود. قسمت اول که غذا در آن وارد میشود قسمتی است که حدود ۲۸ گرم غذا را در خودش ذخیره می کند. پس از آن هر چه قدر بیشتر غذا بخورید وارد همان معده میشود؛ ولی اضافه آن به قسمت روده وارد شده و توسط مدفوع از بدن خارج می شود. این روش باعث میشود که شما کالری کمتری حین غذا خوردن جذب کنید.
مراحل انجام بای پس معده
بای پس معده در دو مرحله انجام می شود. اولین قدم برای این جراحی این است که در مرحله اول، جراح از یک منگنه مخصوص برای تقسیم معده شما میکند. یک قسمت که کوچکتر است در بالا قرار می گیرد و قسمتی که بزرگ تر است پایین قرار می گیرد. قسمت بالای معده که کوچکتر است کیسه نامیده میشود. کیسه محلی است که مواد غذایی وارد آن میشود و به اندازه یک گردو است و فقط ۲۸ گرم غذا داخل آن ذخیره می شود. به همین دلیل کمتر غذا خواهید خورد و در ادامه، لاغری ایجاد میشود. مرحله دوم همان بای پس معده است. کاری که متخصص جراحی لاغری انجام می دهد این است که قسمت کوچکی از روده کوچک را به یک سوراخ در کیسه شما متصل میکند و غذایی که می خورید اگر بیشتر از ۲۸ گرم باشد، داخل این دهانه رفته و به روده کوچک شما منتقل می شود. بنابراین شما کالری کمتری جذب می کنید.
اسلیو معده و حاملگی یکی از داغ ترین مسائل امروزه شده است. در دنیای امروز، چاقی در سرتاسر جهان و ایران مشکلی ناراحت کننده محسوب می شود. از علل عمده آن می توان به پرخوری، سبک نادرست غذا خوردن، عدم فعالیت، وراثت، کم کاری تیروئید، سن، بارداری و کمبود خواب اشاره کرد. با این مقاله از بهترین جراحان لاغری همراه باشید. راههای زیادی برای درمان چاقی وجود دارد که اسلیو معده یکی از آن راه هااست. این عمل بخاطر دائمی بودن، در سالهای اخیر توانسته توجه افراد زیادی را به خود جلب نماید. در اینجا قصد داریم شما را با عمل اسلیو معده آشنا کرده و توضیحاتی را در خصوص آن ارائه کنیم.
در جراحی اسلیو، بیش از نیمی از معده یعنی چیزی حدود 80 درصد از آن برش خورده و برداشته می شود. این امر سبب می گردد که از اشتهای بیمار کاسته شده و بیمار شدیداً اشتهای خود را از دست بدهد. این از دست رفتن اشتها، موجب کاهش وزن شده و فرد دیگر دچار اضافه وزن نخواهد گردید. بخشی از معده که برش زده می شود فوندوس نام دارد و عامل تولید هورمون گرلین است. این هورمون مهم ترین فاکتور در چاقی بوده و عدم وجود آن، سبب از بین رفتن چاقی می شود. در اسلیو معده، بخشی از معده برای جذب کمتر مواد غذایی خارج شده و معده همانند لوله باریکی می شود که شباهت زیادی به موز دارد.
با افزایش روزافزون جراحی های لاغری، تعداد زیادی از زنان درسن باروری، تن به چنین جراحی هایی می دهند. یکی از سوالاتی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا بعد از اسلیو معده می توان اقدام به بارداری نمود یا خیر.
آیا بعد از این نوع جراحی ها، امکان باردار شدن وجود دارد؟
در پاسخ باید گفت طبق تحقیقات صورت گرفته، ثابت شده است که بارداری بعد از اسلیو معده بسیار بهتر از بارداری در چاقی بیش از حد است. زمانی که فرد اضافه وزن شدید دارد، ممکن است به علت غیرطبیعی بودن هورمون ها، در بارداری با مشکل مواجه شود. کیست های تخمدان نیز با کاهش وزن بهبود یافته و احتمال بارداری افزایش می یابد. از آنجا که پس از اسلیو معده تحولات و تغییرات تغذیه ای در بدن رخ می دهد، می تواند موجب اختلال در رشد جنین شود و جنین و مادر را مبتلا به سوء تغذیه کند. اگر فردی قصد باردار شدن داشته باشد باید 18 ماه صبر کرده و سپس اقدام به بارداری نماید. چون بارداری می تواند در این شرایط برای وی مشکل ساز و دردسرآفرین باشد. بعد از جراحی اسلیو معده، فرد در معرض کم آبی بدن، کمبود پروتئین و دیگر مواد مغذی قرار می گیرد. این امر می تواند شرایط خطرناکی برای جنین در حال رشد فراهم آورد. البته اگر شخص باردار باشد و قصد انجام این عمل را داشته باشد، بهتر است منتظر بماند و پس از گذشت یکسال و نیم در صدد انجام آن برآید. همچنین اگر مادر پیش از بارداری دارای وزنی ثابت باشد، قادر خواهد بود مواد غذایی مورد نیاز را برای جنین خود تامین کند.
رژیم غذایی بعد از عمل اسلیو برای هر فرد متفاوت است. بنابراین این رژیم باید به طور کامل تحت نظر متخصص و جراح لاغری و یا متخصص تغذیه باشد. برخی پزشکان پیش از عمل نیز به منظور بهینه سازی سلامت فرد پس از عمل، به بیمار رژیم غذایی مخصوص می دهند.
رژیم غذایی پس از عمل چهار مرحله دارد.
مرحله اول
این مرحله تا یک هفته پس از عمل جراحی ادامه خواهد داشت. به منظور کاهش حالت تهوع بهتر است بدن هیدارته نگه داشته شود. باید از نوشیدن نوشیدنی های قندی، گازدار، و انواع دارای کافئین خودداری شود. فرد باید در طول روز 8 لیوان آب نوشیده و عصاره استخوان، ژله و نوشیدنی های بدون قند بخورد.
اکثر افراد، ده روز پس از عمل احساس گرسنگی می کنند. در این دوره، رژیم مایعات سیرکننده تر در نظر گرفته می شود. مصرف غذاهای سرشار از پروتئین مانند سوپ های رقیق، آبمیوه رقیق شده، سیب زمینی و مرغ و ماهی پوره شده و … به منظور دریافت مواد مغذی توصیه می شود. در این مرحله، فرد باید مقدار زیادی آب نوشیده و از مصرف غذاهای قندی، چرب و سنگین خودداری کند. غذاهای پوره شده پس از پایان هفته سوم وارد رژیم غذایی می شوند؛ اما پرهیز از غذاهای چرب و قندی همچنان ادامه دارد. در تمام طول دوره، فرد باید روزانه 60 تا 80 گرم پروتئین مصرف کند.
در این مرحله غذاهای نرم مانند پاستا، برنج سفید، نان و غذاهای قندی به رژیم غذایی اضافه می شوند. پنیر کم چرب، سوپ غلیظ و ماهی هایی که گوشت نرم دارند توصیه می شوند. زیرا به دلیل بالا بودن پروتئین و مواد مغذی به فرد احساس سیری می دهند.
مرحله چهارم
یک ماه پس از جراحی می توان از غذاهای جامد استفاده نمود. دریافت روزانه مولتی ویتامین، 60 تا 80 گرم پروتئین و همچنین مصرف آب توصیه می شود. می توان در این مرحله از میوه و سبزیجات و گوشت های کم چرب استفاده کرد؛ اما نباید 30 دقیقه قبل از وعده غذایی آب نوشید. باید از مصرف غذاهای قندی، نوشابه، دسرها، غذاهای سرخ کردنی و مواد غذایی پرکالری همچنان اجتناب شود.
بسیاری از نوشیدنی های آماده و الکلی دارای قند زیاد هستند. مصرف زیاد قند می تواند منجر به افزایش وزن و چاقی شود. نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های انرژی زا و حتی نوشیدنی ها یا آب میوه های آماده بیرون حاوی مقدار زیادی قند و مقادیر اندکی مواد مغذی هستند. به جای این نوشیدنی ها سعی کنید یا خودتان آب میوه ها را بگیرید یا اینکه اسموتی های میوه ای سالم و تازه درست کنید.
2. فعالیت خود را افزایش دهید
برای کاهش وزن یا لاغری و درمان چاقی خود باید بیشتر از چیزی که اکنون فعالیت دارید فعال باشید. سعی کنید برای بخشی از برنامه روزانه خود مقداری پیاده روی و انجا ورزشی روزانه را در نظر بگیرید. اگر اخیراً از نظر جسمی فعال نبوده اید، باید با دقت و واقع بینانه آن را شروع کنید. شما می توانید هر روز با جلسات کوتاه قابل کنترل تمرینات و فعالیت خود را شروع کنید، سپس به تدریج میزان آن را بالا ببرید..
تحقیقات اخیر درباره چاقی و درمان چاقی نشان داده است که ناآگاهی افراد چاق درباره ویژگی های گوارشی و غذاهایی که میخورند باعث شده که سخت وزن کم کنند. اگر شما چاق هستید احتمالا باید به مساله آگاهی از عادات غذایی خودتان به چشم بهترین روش لاغری نگاه کنید زیرا سنگ بنای درمان چاقی یافتن عاداتی است که باعث چاقی میشود و در نهایت ریشه کن کردن آن عادات است. شما می توانید با یک متخصص تغذیه صحبت کنید تا حقایقی در رابطه با چاقی و عادات غذایی به شما آموزش دهد. یا اینکه از یک جراح لاغری کمک بگیرید و از دانش و تجربه او در این زمینه کمک بگیرید. علاوه بر این، رصد کردن عادات غذایی شخصی در طول شبانه روز میتواند به شما آگاهی بخشی کرده و در لاغر شدن بهتر به یاری شما می آید.
اگر چاق هستید و سعی کرده اید با رژیم گرفتن و ورزش وزن خود را کاهش دهید، اما هنوز هیچ موفقیتی کسب نکرده اید احتمالا باید به سراغ عمل جراحی لاغری( عمل اسلیو معده ، بای پس معده ، جراحی ساسی معده و...) بروید. چنانچه در کنار چاقی با مسائل و بیمای هایی مثل دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، نازایی و …. روبرو هستید احتمالا تنها راهکار شما برای مدیریت چاقی یا درمان آن رو آوردن به روش های تهاجمی و جراحی توسط یک جراح لاغری خوب است.
به این دلیل که عمل بای پس یا ساسی بای پس معده توسط جراح لاغری یک کار بسیار سنگین می باشد باید اقداماتی را قبل از انجام عمل انجام دهید که این اقدامات مراحل مختلفی دارد که باید به ترتیب انجام شود.
ابتدا جراحتان قبل از انجام عمل جراحی آزمایشات و ویزیت را انجام میدهد و به شما توصیه میکند که آزمایشات قبل ازعمل جراحی که مربوط به بیهوشی، فشارخون و سایر موارد می شود را با پزشکان متخصص همان قسمت بررسی کنند و اجازه را صادر کنند.
مرحله بعدی معاینه کامل فیزیکی است یعنی باید یک آزمایش خون، سونوگرافی از کیسه صفرا و آزمایشات مربوط دیگر برای اطمینان پیدا کردن از این که سلامت کافی را برای انجام جراحی را دارید انجام شود.
سومین مرحله، مشاوره گرفتن تغذیه ای می باشد یعنی کلاس هایی را برای کمک به شما در یادگیری آن کاری که در طول عمل اتفاق میافتد برگزار میکند و اینکه آنچه باید بعد از عمل از آن انتظار داشته باشید و یا مراقبت یا کارهایی که باید بعد از عمل باید انجام دهید را به شما آموزش می دهند.
ممکن است نیاز باشد قبل از عمل جراحی در کنار متخصص جراحی لاغری با یک مشاور دیگر هم صحبت کنید تا مطمئن شوید از لحاظ روحی و عاطفی آمادگی انجام جراحی لاغری معده را دارید یا خیر؟
در آخر اینکه اگر سیگاری هستید و سیگار می کشید باید حتماً چند هفته قبل از انجام عمل جراحی این کار را متوقف کنید و همچنین بعد از عمل بلافاصله سیگار کشیدن را شروع نکنید. سیگار کشیدن خطرات ناشی از مشکلات بعد از عمل و قبل از عمل را افزایش می دهد.
عمل لاغری شکم به منظور لاغری برای بهبود زندگی و کاهش بیماری های ناشی از چاقی صورت می گیرد. امروزه با تغییر سبک زندگی، بیشتر افراد تحرک کم تری نسبت به گذشته دارند که این عامل سبب چاقی مفرط در آنها می شود. این عمل ها انواع گوناگونی دارند.
چرا افراد به عمل لاغری شکم نیاز دارند؟
علاوه بر تحرک کم، خوردن غذاهایی با کالری بالا، احتمال ابتلا به این بیماری را دو چندان می کند. اگر تحرک و سوخت انرژی در شما کاهش یابد و انرژی وارد شده به بدنتان تشدید شود، نتیجه آن برای شما چاقی خواهد بود. بسیاری از عادات غذایی مانند حذف صبحانه از وعده غذایی نیز، بدن را با کمبود انرژی مواجه می کند و این مسئله باعث می شود یک وعده غذایی پرکالری را مصرف کنیم و هم چنین بی تحرکی بعد آن موجب چاقی می شود و چربی های اضافه ای را برای افراد در قسمت شکم به همراه می آورد که بری مقابله با آن افراد به عمل لاغری شکم روی می آورند.
بسیاری از مردم پس از مدتی از رژیم های طولانی و طاقت فرسا خسته می شوند و به دنبال راه آسان تری برای لاغری و از بین بردن چربی در ناحیه شکم هستند. عمل لاغری شکم، راه حلی آسان و راحت تر برای کسانی است که دغدغه لاغری سریع را دارند. با یک عمل جراحی می توانید کلی از چربی هایی که مدت ها برای از بین بردن آن تلاش کردید و رژیم های سختی گرفته اید را نابود کنید.
بله، امروزه روش های علمی و پیشرفته ای برای عمل لاغری شکم به وجود آمده است، که علاوه بر اینکه می تواند در کاهش چربی و به حداقل رساندن بیماری های چاقی موثر باشد، ریسک خطرات ناشی از عمل را نیز به واسطه متخصص جراحی لاغری به حداقل می رساند.
لاغری از آنجا که کلسترول در تشکیل سنگهای کیسه صفرا نقش دارد، توصیه می شود غذاهایی مانند کره ، پنیر ، بیسکویت و برشهای چربی گوشت که چربی اشباع زیادی دارند را کاهش دهید.
برای کسانی که بسیار چاق هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند بهترین راه جهت لاغر شدن انجام عمل جراحی لاغری است. ما با کمک چندین روش لاغری میتوانیم شما را از چاقی رها کرده و خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند دیابت نوع ۲، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، ناباروری و … را در شما کاهش داده یا متوقف کنیم. مهمترین روش های جراحی برای لاغری عبارتند از:
عمل جراحی اسلیو معده
بای پس معده
پلیسه معده
بای پس روده
بالون
باندینگ معده و …
جراحی ساسی معده
لاغری خود را به یک جراح لاغری واگذار کنید
جراحان لاغری پزشکان جراحی هستند که با گذراندن دوره های تخصصی باریاتریک و جراحی لاپاراسکوپیک اقدام به انجام عمل جراحی بر روی اندام های گوارشی مانند معده و روده ها میکنند. یک جراح لاغری خوب میتواند به شما در کاهش وزن کمک کرده و احتمال تشکیل سنگ صفرا را در شما کاهش دهد.
کیسه صفرا اندام کوچکی است که در قسمت فوقانی شکم و درست زیر کبد و متصل به آن است. عملکرد این کیسه کوچک ذخیره ماده صفرا است. صفرا یا بایل مایعی که توسط کبد ایجاد می شود و وظیفه آن کمک به تجزیه چربی است. صفرا با تجزیه چربی ها کاری میکند که بدن از انرژی حاصل از چربی استفاده کند.
سنگ کیسه صفرا شایعترین مشکل گوارشی در افراد چاق است
شایع ترین مشکلی که افراد دارای چاقی مفرط با کیسه صفرا دارند، ساخت و تجمع سنگ کیسه صفرا است. این سنگ ها معمولاً از کلسترول تشکیل شده و در صورت عدم تعادل بین موادی که صفرا را تشکیل می دهند ساخته می شوند. بسیاری از افراد چاق سنگ های صفرا دارند و از وجود آن ها اطلاع ندارند. تا اینجا مشکل خاصی متوجه این افراد نیست اما زمانی که سنگ کیسه صفرا عملکر کیسه و سایر ارگان ها را تحت تاثیر قرار دهد مشکلات بعدی و درد شدید بیمار را آزار خواهند داد.
حدود ۲۵٪ از افرادی که به شدت چاق هستند (با شاخص توده بدنی یا BMI بیش از ۴۰) دارای سنگ های صفراوی هستند. اعتقاد بر این است که اگر وزن اضافی بدن در اطراف معده باشد، خطر عوارض این سنگ ها بیشتر است. یک مطالعه نشان داده است که خطر ابتلا به سنگ کیسه صفرا با افزایش شاخص توده بددنی بیشتر و بیشتر میشود.
برای کسانی که بسیار چاق هستند و شاخص توده بدنی بالایی دارند بهترین راه جهت لاغر شدن انجام عمل جراحی لاغری است. ما با کمک چندین روش لاغری میتوانیم شما را از چاقی رها کرده و خطر ابتلاء به بیماری هایی مانند دیابت نوع 2، فشار خون بالا، بیماری های قلبی، ناباروری و … را در شما کاهش داده یا متوقف کنیم. مهمترین روش های جراحی برای لاغری عبارتند از:
عمل جراحی اسلیو معده
بای پس معده
پلیسه معده
بای پس روده
جراحی ساسی معده
بالون
باندبگ معده و …
لاغری خود را به یک جراح لاغری واگذار کنید
جراحان لاغری پزشکان جراحی هستند که با گذراندن دوره های تخصصی باریاتریک و جراحی لاپاراسکوپیک اقدام به انجام عمل جراحی بر روی اندام های گوارشی مانند معده و روده ها میکنند. یک متخصص جراحی لاغری خوب میتواند به شما در کاهش وزن کمک کرده و احتمال تشکیل سنگ صفرا را در شما کاهش دهد.
جراحی متابولیک به مجموع تمام روش های جراح لاغری گفته می شود که در معالجه سندروم متابولیک یا بیماری های متابولیکی به خصوص دیابت نوع ۲ مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به طور کامل درباره این سندروم و همچنین لزوم انجام عمل جراحی متابولیک جهت درمان یا برطرف کردن این سندروم اطلاعات ارزشمندی از سایت دکتر عنبرا متخصص و جراح لاغری در تهران ارائه خواهیم کرد.
سندروم متابولیک چیست؟
سندرم متابولیک دسته ای از اختلالات مربوط به متابولیسم است که تمایل به بروز یکدیگر دارند و در اثر چاقی، عدم تحرک جسمی، افزایش سن و ژنتیک ایجاد می شوند. سندرم متابولیک خطر ابتلا به قند خون بالا (دیابت)، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و لیپیدها (دیس لیپیدمی) را که منجر به بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود، به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
عمل جراحی متابولیک چیست؟
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، اعمال جراحی که به کاهش یا درمان شرایط متابولیکی مانند دیابت نوع دو و بیماری های مرتبط با آن کمک می کنند جراحی متابولیک خوانده می شوند. نشان داده شده است که عمل جراحی لاغری یا باریاتریک مؤثرترین و با دوام ترین درمان دیابت، چاقی مرضی یا چاقی مفرط است بنابراین نوعی عمل متابولیک است. این جراحی منجر به کاهش چشمگیر وزن می شود و به جلوگیری، بهبود یا برطرف کردن بیش از ۴۰ نوع بیماری مرتبط با چاقی از جمله دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، آپنه انسدادی در خواب و برخی از سرطان ها کمک می کند.
مشکلات افراد دیابتی که با جراحی متابولیک برطرف می شوند
افزایش قند خون به طور مداوم منجر به آسیب طولانی مدت ارگان هایی مانند چشم، کلیه ها، اعصاب، قلب و سیستم عروق محیطی می شود. این موضوع به نوبه خود باعث کوری، نارسایی کلیه، قطع عضو، حمله قلبی و سکته مغزی می شود. رژیم لاغری و ورزش سنگ بنای اصلی مدیریت و درمان دیابت است. اما بسیاری از بیماران قادر به دستیابی به وزن سالم و حفظ آن نیستند. و این به نوبه خود می تواند با وجود استفاده از داروهای خوراکی متعدد و تزریق انسولین، به کنترل ضعیف قند خون منجر شود.
اگر تمایل دارید جراحی متابولیک را برای لاغری و درمان مشکل متابولیک خود در نظر بگیرید ، باید مراحل غربالگری را انجام دهید تا صلاحیت و واجد شرایط بودن خود را ارزیابی کنید. شما همچنین باید برای ایجاد سبک زندگی سالم تر مایل به ایجاد تغییرات دائمی باشید.
آیا انواع مختلفی از عمل متابولیک وجود دارد؟
بله ما چندین نوع عمل جراحی متابولیک داریم که تحت عنوان جراحی لاغری نیز شناخته می شوند. رایج ترین علم جراحی عمل اسلیو معده و همچنین عمل بای پس معده و ساسی بای پس به شیوه لاپاراسکوپی هستند. این عمل ها با حداقل تهاجم هستند و بهترین نتایج را برای درمان یا کاهش دیابت نوع ۲ در بر دارند.
جراحی متابولیک به مجموع تمام روش های جراحی گفته می شود که در معالجه سندروم متابولیک یا بیماری های متابولیکی به خصوص دیابت نوع ۲ مورد استفاده قرار می گیرند. در این مقاله به طور کامل درباره این سندروم و همچنین لزوم انجام عمل جراحی متابولیک جهت درمان یا برطرف کردن این سندروم اطلاعات ارزشمندی از سایت دکتر عنبرا متخصص و جراح لاغری در تهران ارائه خواهیم کرد.
سندروم متابولیک چیست؟
سندرم متابولیک دسته ای از اختلالات مربوط به متابولیسم است که تمایل به بروز یکدیگر دارند و در اثر چاقی در کودکان، عدم تحرک جسمی، افزایش سن و ژنتیک ایجاد می شوند. سندرم متابولیک خطر ابتلا به قند خون بالا (دیابت)، فشار خون بالا، افزایش کلسترول خون و لیپیدها (دیس لیپیدمی) را که منجر به بیماری های قلبی و سکته مغزی می شود، به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
همانطور که در مقدمه نیز گفته شد، اعمال جراحی که به کاهش یا درمان شرایط متابولیکی مانند دیابت نوع دو و بیماری های مرتبط با آن کمک می کنند جراحی متابولیک خوانده می شوند. نشان داده شده است که عمل جراحی لاغری یا باریاتریک مؤثرترین و با دوام ترین درمان دیابت، چاقی مرضی یا چاقی مفرط است بنابراین نوعی عمل متابولیک است. این جراحی منجر به کاهش چشمگیر وزن می شود و به جلوگیری، بهبود یا برطرف کردن بیش از ۴۰ نوع بیماری مرتبط با چاقی از جمله دیابت نوع ۲، بیماری قلبی، آپنه انسدادی در خواب و برخی از سرطان ها کمک می کند.
مشکلات افراد دیابتی که با جراحی متابولیک برطرف می شوند
افزایش قند خون به طور مداوم منجر به آسیب طولانی مدت ارگان هایی مانند چشم، کلیه ها، اعصاب، قلب و سیستم عروق محیطی می شود. این موضوع به نوبه خود باعث کوری، نارسایی کلیه، قطع عضو، حمله قلبی و سکته مغزی می شود. رژیم لاغری و ورزش سنگ بنای اصلی مدیریت دیابت است. اما بسیاری از بیماران قادر به دستیابی به وزن سالم و حفظ آن نیستند. و این به نوبه خود می تواند با وجود استفاده از داروهای خوراکی متعدد و تزریق انسولین، به کنترل ضعیف قند خون منجر شود.
از کجا بفهمم که واجد شرایط جراحی متابولیک هستم؟
اگر تمایل دارید جراحی متابولیک را برای لاغری و درمان مشکل متابولیک خود در نظر بگیرید ، باید مراحل غربالگری را انجام دهید تا صلاحیت و واجد شرایط بودن خود را ارزیابی کنید. شما همچنین باید برای ایجاد سبک زندگی سالم تر مایل به ایجاد تغییرات دائمی باشید.
آیا انواع مختلفی از عمل متابولیک وجود دارد؟
بله ما چندین نوع عمل جراحی متابولیک داریم که تحت عنوان جراحی لاغری نیز شناخته می شوند. رایج ترین علم جراحی عمل اسلیو معده و همچنین عمل بای پس معده و ساسی بای پس به شیوه لاپاراسکوپی هستند. این عمل ها با حداقل تهاجم هستند و بهترین نتایج را برای درمان یا کاهش دیابت نوع ۲ در بر دارند.
چاقی مفرط نه تنها ظاهر و زیبایی افراد را به خطر می اندازد بلکه با بیماری های زیادی از جمله دیابت نوع ۲، نازایی، آپنه خواب، مشکلات فلبی، کبد چرب و … مواجهند. اگر با ورزش و تغییرات سبک زندگی شامل تغییر رژیم لاغری نتوانید لاغر شوید بهتر است با کمک یک جراح لاغری و با روش های جراحی اقدام به لاغری کنید. مهمترین عمل هایی که باعث لاغر شدن شما به روش جراحی میشوند عبارتند از: عمل جراحی اسلیو معده عمل بای پس معده بای پس روده پلیسه معده باندینگ معده بالون معده جراحی ساسی معده و ….
غذاهای شیرین نخورید
شکر حاوی فروکتوز است که هنگام مصرف بیش از حد به چندین بیماری مزمن مرتبط است. این بیماری ها شامل بیماریهای قلبی ، دیابت نوع ۲ ، چاقی شکم و بیماری کبد چرب میشود. مصرف زیاد قند عامل اصلی افزایش وزن در بسیاری از افراد است. بنابراین برای کاهش و از بین بردن چربی های شکمی مصرف شیرینی و غذاهای فرآوری شده را کاهش دهید.
ورزش هوازی انجام دهید (کاردیو)
ورزش هوازی موسوم به (کاردیو) روشی مؤثر برای بهبود سلامتی و سوزاندن کالری است. مطالعات همچنین نشان می دهد که این روش یکی از موثرترین اشکال ورزش برای کاهش چربی شکم است.
مصرف کربوهیدراتها (به خصوص کربوهیدراتهای تصفیه شده) را کاهش دهید
کاهش مصرف کربوهیدرات برای از بین بردن چربی ها از جمله چربی شکم می تواند بسیار مفید باشد. رژیم های غذایی با کمتر از ۵۰ گرم کربوهیدرات در روز باعث از دست دادن چربی شکم در افرادی میشود که اضافه وزن دارند و در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند.
مقداری از روغن پخت و پز خود را با روغن نارگیل جایگزین کنید
روغن نارگیل یکی از سالم ترین چربی هایی است که می توانید بخورید. مطالعات نشان می دهد که چربی های زنجیره متوسط در روغن نارگیل ممکن است سوخت و ساز بدن را افزایش داده و در پاسخ به کالری زیاد ، چربی ذخیره شده را کاهش دهد. مطالعات کنترل شده در خصوص روغن نارگیل حاکی از آن است که این روغن ممکن است منجر به از دست دادن چربی شکمی نیز شود.
تمرینات استقامتی مانند وزنه برداری انجام دهید
تمرینات استقامت مانند بلند کردن وزنه که تحت عنوان تمرینات قدرتی نیز شناخته میشوند، برای حفظ و بدست آوردن توده عضلانی بسیار مهم هستند. بر اساس مطالعات انجام شده در مورد افراد مبتلا به پیش دیابت، دیابت نوع ۲ و بیماری کبد چرب ، تمرین استقامت ممکن است برای از بین رفتن چربی شکم مفید باشد. تمرین قدرت می تواند یک استراتژی مهم کاهش وزن باشد و ممکن است به کاهش چربی شکم کمک کند. مطالعات نشان می دهد که این ترکیب حتی در ترکیب با ورزش هوازی موثرتر است.
بای پس معده یکی از متداول ترین جراحی های لاغری است. طی جراحی بای پس معده، بخش پایینی معده کنار گذاشته می شود و تنها قسمت بالای معده باقی می ماند. بخش اول روده کوچک بریده می شود. ابتدای آن به کیسه جدید معده متصل می شود که به این نقطه تلاقی، یک آناستوموز می گویند. انتهای این لوله نیز به بقیه روده کوچک وصل می شود و یک آناستوموز دیگر می سازد.
با این تغییر، غذا سریعتر به قسمت های پایینی سیستم گوارش می رسد زیرا از بخش اعظمی از معده، عبود نخواهد کرد. عبور نکردن از بخش انتهایی معده، مانع از اضافه شدن آنزیم های جذب کننده به غذا و در نتیجه عدم جذب بسیاری از کالری ها می شود. از این رو بیمار سریع تر احساس سیری می کند.
متخصص جراحی لاغری در صورتی عمل بای پس معده را توصیه می کند که بیمار دارای شاخص توده بدنی(BMI) 40 به بالا و یا ۳۵ به بالا به همراه بیماری های مرتبط با چاقی باشد. شاخص توده بدنی بالای ۴۰ به این معناست که فرد بیش از ۴۵ کیلوگرم اضافه وزن دارد. مانند هر جراحی دیگری، بای پس معده نیز در کنار مزایای فراوان، معایبی نیز دارد که در این قسمت به یکی از شایع ترین عوارض عمل بای پس معده یعنی نشت آناستوموز می پردازیم.
نشتی ممکن است در هر یک از آناستوموز ها یه وجود آید. نشت آناستوموز بسته به نوع جراحی (باز یا لاپاراسکوپی) در ۱.۵ تا ۶ درصد از عمل های بای پس اتفاق می افتد. نشت آناستوموز ممکن است طی چندین هفته پس از جراحی بروز پیدا کند اما اکثر نشت ها طی ۳ روز پس از جراحی ایجاد می شوند.علائم و نشانه های نشتی بای پس چیست؟
افزایش سرعت ضربان قلب
تب
معده درد
ترشح از جای زخم
حالت تهوع و استفراغ
درد در شانه سمت چپ
کاهش فشار خون
کاهش تولید ادرار
هر چه فرد اضافه وزن بیشتری داشته باشد، بیشتر در خطر نشت آناستوموز می باشد. همچنین عوامل دیگری که می توانند این ریسک را افزایش دهند شامل: مرد بودن، ابتلا به بیماری های دیگر و یا داشتن سابقه جراحی شکم می باشد.
ممکن است بسیاری پس از خواندن این مقاله این سوال برایشان به وجود آید که (( اسلیو معده بهتر است یا بای پس معده ؟)) در پاسخ باید گفت هر نوع جراحی لاغری دارای مزایا و معایب خاصی هستند. به همین دلیل ممکن است شخصی کاندید مناسبی برای اسلیو معده باشد اما به دلایلی نتواند بای پس معده انجام دهد و برعکس. به همین دلیل برای انتخاب بین این دو روش بهتر است با جراح لاغری خود مشورت کنید.
بنا به توصیه هر متخصص جراحی لاغری ورزش برای موفقیت در کاهش وزن و توانایی پایین نگه داشتن آن به شدت توصیه می شود. فعالیت ورزشی ثابتی را در برنامه روزانه ی خود بگنجانید و سعی کنید آن را به طور ثابت ادامه دهید. ورزش به شما کمک می کند تا:
قلب و استخوان های خود را تقویت کنید
کالری بسوزانید
عضله بسازید
میزان متابولیسم بدن را افزایش دهید
روحیه داشته باشید
استرستان را کاهش دهید
و حتی قند خونتان را کنترل کنید
پیاده روی فعالیتی بسیار مفید است که می توانید آن را بلافاصله بعد از جراحی لاغری( بای پس معده بهتر است یا اسلیو، عمل ساسی معده و....) آغاز کنید.
از روزی ۱۰ دقیقه با سرعتی نسبتا تند آغاز کنید و هر چند روز یکبار یک دقیقه به آن بیافزایید.
این روند را تا رسیدن به حداقل ۱۵۰ دقیقه در هفته (حدودا روزی ۳۰ دقیقه و ۵ روز در هفته) ادامه دهید. در نظر داشته باشید که فعالیت های ورزشی باید با بالا رفتن ضربان قلب همراه باشند پس قدم زدن ورزش محسوب نمی شود.
همچنین می توانید برای عضله سازی و سفت شدن بدن و جلوگیری از افتادن پوست، ورزش های قدرتی انجام دهید. لطفا بعد از گذشت ۶ هفته، ورزش های قدرتی را شروع کنید زیرا بهبود زخم های عملتان در اولویت قرار دارد.
دلایل زیادی وجود دارد که چرا متخصص جراحی لاغری این عمل را برای برخی از بیماران خود انجام میدهند. اما به طور خلاصه ۳ دلیل اصلی انجام این عمل عبارتند از:
در سایر روش های عمل جراحی چاقی مثل اسلیو معده ما شاهد کاهش جذب مواد مغذی از جمله ویتامین ها هستیم. زیرا معده دستکاری میشود و یا بخشی از مسیر جذب عملا از کار می افتد. اما با انجام عمل جراحی ساسی بای پس ما همچنان جذب ویتامین داریم و حتی اگر مجبور به دریافت مکمل ویتامینی باشیم، مدت زمان دریافت آن بسیار کوتاه خواهد بود. و به طور کلی با انجام این عمل نیاز شما به دریافت حتی مکمل های مواد معدنی نیز کاهش میابد.
ما روش های زیادی برای مدیریت دیابت داریم اما هیچکدام از این روش ها به کارآمدی عمل جراحی لاغری نیستند. همه عمل های لاغری میتوانند تا حدی به تسکین و کنترل دیابت نوع دو کمک کنند، اما اثربخشی هیچکدام از آن ها به اندازه عمل جراحی ساسی بای پس نیست. محققان و جراحان لاغری معتقدند که در صورت موفقیت عمل و پیروی بیمار از دستورالعمل های جراح لاغری، عمل ساسی بای پس تا ۹۵ درصد میتواند دیابت نوع ۲ را درمان کند.
این عمل به طرز عجیبی عوارض جانبی و برخی از مشکلات و بیماری های مرتبط با چاقی از جمله فشار خون بالا، کلسترل بالا و در نهایت بیماری های استخوانی را درمان میکند یا دست کم تا مرز درمان آن ها را تسکین میدهد.
بعد از خوردن غذا و خوراکی ها مقدار زیادی از آن بعد از مدت کوتاهی مستقیما وارد بخش انتهای روده کوچک، روده بزرگ و سپس مقعد شده و دفع میشود. بنابراین کالری آن دریافت نمیشود و دیگر از چاقی خبری نیست. به دلیل دستکاری نشدن بخش انتهایی معده و دوازدهه، جذب ویتامین ها و مواد معدنی به خوبی انجام میگیرد و شخص بیمار سوء تغذیه را تجربه نمیکند. به راحتی باعث درمان دیابت و فشار خون بالا میشود. در واقع عمل جراحی ساسی بای پس علاوه بر این که یک عمل لاغری است، جزء عمل های متابولیک هم دسته بندی میشود. کسانی که پیش از این عمل ناموفق اسلیو معده داشته اند، میتوانند از عمل ساسی بای پس سود ببرند.
هر عمل جراحی عوارضی به دنبال دارد و در این خصوص عمل ساسی بای پس هم میتواند اینگونه باشد. اما خوشبختانه عوارض عمل ساسی بای پس معده بسیار کم و در حد ۲ تا ۳ درصد است. که البته با وجود یک متخصص جراحی لاغری خوب و رعایت تمام توصیه های ضروری شامل عایت رژیم غذایی و ورزش منظم شما هیچکدام از این عوارض را تجربه نخواهید کرد.
با این حال اگر شرایط ذکر شده را رعایت نکنید ممکن است برخی از بیماران برخی از عوارض زیر را تجربه کنند یا نکنند: تنگ شدن معده وارد شدن آمبولی به ریه ها در موارد محدود خونریزی جزئی در محل دوخت و بخیه معده یا روده بروز زخم جزئی در اطراف ناحیه دوخته شده که با دارو به راحتی درمان میشود نشت مواد غذایی از محل بخیه ها که البته جراح لاغری خوب حتما برای پیشگیری از این اتفاق بارها موضع را از بابت نشت چک میکند.
در نظر داشته باشید که فعالیت های ورزشی باید با بالا رفتن ضربان قلب همراه باشند پس قدم زدن ورزش محسوب نمی شود. همچنین می توانید برای عضله سازی و سفت شدن بدن و جلوگیری از افتادن پوست، ورزش های قدرتی انجام دهید.
لطفا بعد از گذشت ۶ هفته، ورزش های قدرتی را شروع کنید زیرا بهبود زخم های عملتان در اولویت قرار دارد.
حدوداً دو ماه پس از جراحی چاقی ، ممکن است شما متوجه بازگشت حس گرسنگی شوید. مراقب باشید که در این ماه تمام تلاش خود را برای مدیریت اشتها انجام دهید. چند نکته مهم در خصوص هفته نهم بعد از عمل لاغری به صورت روزانه ورزش کنید کسانی که بعد از جراحی لاغری ورزش نمیکنند احتمال دارد که دوباره هرچند به صورت محدود و کم، وزن بگیرند و چاق شوند از ورزش های سبک شروع کنید در این هفته ۱۰ تا ۳۰ دقیقه در روز پیاده روی کنید
چند نکته در خصوص رژیم غذایی این هفته در این هفته همچنان باید تابع دستورالعمل های ساده متخصص جراحی لاغری باشید. شما هنوز نباید غذاهایی بخورید که برایتان ممنوع است و هیچ سودی برایتان ندارد. هر ماده غذایی را با احتیاط مصرف کنید و مراقب میزان خورد و خوراکتان باشید.
ریزش مو بعد از عمل جراحی لاغری (اسلیو معده ، بای پس معده ، جراحی ساسی معده و.... )یکی از بزرگترین نگرانی هایی است که افراد بعد از عمل جراحی لاغری داشته باشند. این عارضه می تواند یکی از ناخوشایندترین عوارض جانبی منفی عمل باشد. این ریزش موی طبیعی که در ۳-۶ ماه اول بعد از جراحی چاقی وجود دارد، تلوژن افلوویوم نام داد. این فرآیند، واکنشی است که در اثر استرس متابولیک و هورمونی یا داروها ایجاد می شود. بیشتر بیماران، حدود ۳ ماه بعد از عمل (حدود هفته دهم بعد از عمل لاغری) شروع به ریزش مو می کنند. افزایش ریزش مو می تواند چندین هفته تا ماه ها ادامه داشته باشد. با رعایت برخی نکات میتوان به راحتی از ریزش مو پیشگیری کرد.